Lupta scoala – familie

 

Lupta scoala – familie

Mult prea des media prezinta informatii interpretate intr-un mod ce conduce la scindarea societatii. Din lupta scoala – familie, cel care pierde este copilul.
La studiile care s-au facut, observam ca doar 1.9% din profesori au ales aceasta profesie pentru ca este bine vazuta in societate si doar 0.6% considera ca salariul este atractiv. 73.5% declara ca le place profesia sau le place sa lucreze cu copii. Pot acestia fi acuzati de rea vointa? Nu stiu… Doar ma intreb. Daca ne uitam la statisticile urmatoare, din studiu, un procent covarsitor de profesori considera ca programele scolare sunt neadecvate, prea incarcate, nerelevante. La o scanare rapida, nu vad nici o intrebare despre manualele scolare, dar acestea sunt un dezastru – puteti gasi onine parerea academicianului Solomon Marcus despre manuale, superb expusa, cu exemple concrete – de atunci acestea nu s-au schimbat in mai bine.
Studiul se incheie cu recomandari concrete, logice si care cu siguranta ar aduce schimbari. Vor fi ele aduse la viata?

Studiul, Ce e în mintea celor care fac educaţia copiilor noştri, il gasiti pe site-ul: m.adevarul.ro

4 gânduri despre “Lupta scoala – familie

  1. Pingback: Nu există aşa ceva în şcoala românească – bazarnews.info!

  2. Sunt prea multe probleme! Profesorul este de vină pentru toate: dacă primește atenții sau nu, dacă este exigent sau foarte permisiv, dacă își face treaba sau nu etc. Societatea il judecă după bunul plac și interes. Stăm foarte bine la partea teoretică însă ce ne facem cu cea practică? Programele școlare învechite, schimbările tot mai dese și mai proaste din ultimii 30 de ani, schimbările de dragul schimbării au împovărat profesorii ce au ales această profesie din vocație. Prejudecata că profesorul stă la catedră și nu face nimic a atras multe persoane incompatibile cu această meserie….și rezultatul se vede în mass media. Însă aceștia nu sunt majoritari. Fiecare meserie are incompetenții ei! Din păcate, profesorii incompetenți se joacă cu destinele copiilor noștri. Când o să văd articole despre ,,armata” de incompetenți din Ministerul Educației, despre cei ce lucrează în Institutul de Științe ale Educației care zău că nu știu cum își justifică salariile?

    Apreciază

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s