Mărirea sânilor. Implanturi cu silicon vs. Implanturi saline

Mărirea sânilor cu ajutorul implanturilor este, mai mult ca sigur, cea mai populară operație estetică din lume. Milioane de femei și-au mărit bustul în ultimii 10-15 ani, de când această procedură a devenit accesibilă. Așadar, augumentarea mamară – așa cum este denumită în termeni de specialitate mărirea sânilor – a devenit una dintre cele mai dezvoltate ramuri ale chirurgiei estetice, fiind cea mai dorită și mai solicitată intervenție de remodelare corporală.
Însă tocmai pentru că există atât de mult interes pentru implanturi și pentru că tendințele pieței au fost, sunt și, cu siguranță, vor mai fi, într-o continuă dezvoltare, decizia de a-ți mări bustul te pune în situația de a fi nevoită să faci o serie de alegeri nu tocmai ușoare.

 

Astfel, trebuie să știi că există mai multe tipuri de implanturi mamare la care poți apela, așa cum, de asemenea, există mai multe tipuri de incizii care pot fi făcute pentru inserarea lor. Fiecare îți oferă anumite avantaje și dezavantaje, astfel că nu-ți rămâne decât să te documentezi temeinic înainte de a lua decizia finală și, bineînțeles, să te programezi la o consultație de specialitate, pentru că doar un medic estetician îți poate spune cu precizie ce anume ți se potrivește și ce anume, dimpotrivă, ți-ar putea face rău.

 

Tipuri de implanturi mamare

 

   -Implantul cu silicon

Probabil cel mai cunoscut tip de implant mamar este cel cu silicon. Silicoanele, cum sunt denumite popular, sunt, la rândul lor, de diferite tipuri.

   -Implanturi siliconice rotunde

Sunt acele implanturi care dau o formă rotundă, plină și ceva mai generoasă sânului și sunt, așa cum probabil toată lumea știe, pe primul loc în topul preferințelor femeilor. Esteticienii spun, însă, că există paciente care nu optează pentru acest tip de implant pentru că oferă un aspect ceva mai puțin natural bustului.

 

    -Implanturi siliconice anatomice

Pentru că au forma unei picături, aceste implanturi conferă un aspect mai natural sânului, imitându-l perfect. Însă esteticienii țin să precizeze un aspect extrem de important legat de acest tip de implanturi cu silicon: tocmai forma lor oferă și un risc de torsiune, adică de rotație a implantului cu baza în sus.

 

   -Implanturi mamare saline

Sunt, de fapt, implanturi umplute cu ser fiziologic, substanță care, în cazul fisurării implantului, este absorbită de organism fără niciun fel de efect advers. Chiar dacă au ca avantaj necesitatea unei incizii de dimensiuni mai mici decât în cazul silicoanelor, aceste tipuri de implanturi oferă, însă, dezavantajul unui risc mai mare de contractură capsulară și de apariție a unor cute vizibile pe sâni. De asemenea, la palpare, implanturile saline dau impresia atingerii unei pungi umplute cu apă.

 

Cât costă o operație de mărire a sânilor?

 

Chiar dacă, așa cum spuneam, în ultimul deceniu a devenit o operație tot mai accesibilă, motiv pentru care nu mai este populară doar în rândul vedetelor, prețul implanturilor mamare nu este nici tocmai mic. Totuși, ca să-ți faci o idee, costurile unei astfel de proceduri se pot ridica la puțin peste 3.000 euro, în funcție de tipul de implant ales, de producătorul lor etc. Așa cum spuneam, cel mai indicat este să te programezi la un consult de specialitate, și să iei aceste decizii împreună cu medicul tău, care este în măsură să îți facă niște recomandări personalizate.

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s