Cursuri de yoga pentru o viaţă fără dureri de spate

Cursuri de yoga pentru o viaţă fără dureri de spate

Lucrez cu laptopul în braţe de pe băncile facultăţii. Nimic fancy, este munca pe care noi toţi o facem, fie că suntem corporatiști, freelanceri sau stay-at-home moms, cu toţii ne ţinem vieţile la câteva click-uri depărtare.

Cu toate că tehnologia îmi oferă multă libertate în modul în care îmi desfăşor munca, faptul că petrec minim 8 ore în faţa ecranului m-a lăsat cu o durere surdă, permanentă, localizată ceva mai jos de zona cervicală, în dreptul toracelui.

Mi s-a modificat un pic poziţia coloanei, așadar am un început de cifoză.

Asta înseamnă că a început să mi se curbeze coloana în exterior în zona toracelui şi cu toate că încerc să îmi corectez postura, uit, şi cel mai adesea mă trezesc stand cocoşată şi alimentând cifoza cu materie primă ca să evolueze.

Aşa că am început să caut pe google tot felul de remedii, de la kineto, la gimnastică de recuperare şi yoga.

Kineto am mai încercat şi în trecut şi nu m-am ţinut de setul de exerciţii pe care trebuia să le fac acasă, aşa că am zis să încerc yoga.

image1

 

Am găsit site-ul celor de la Nirvana Yoga şi acolo am citit articole foarte interesante despre ce este yoga şi cum poate ajuta un curs de yoga pentru începători în ameliorarea mai multor probleme:

 1. Veronica, profesoara de yoga, vorbeşte despre faptul că această practică ajută la îndepărtarea stresului şi a anxietăţii.
 2. Practica de yoga reglează diferite probleme ale sistemului gastro-intestinal.
 3. Yoga ajută la relaxarea şi tonifierea muşchilor spatelui – Bingo!

Aşa că m-am înscris la un curs de yoga de 5 zile.

Când am întrebat de ce trebuie să învăţăm yoga în cursuri şi nu e suficientă o şedinţă sau două pe săptămână, Veronica mi-a răspuns că este important să conștientizăm beneficiile unei practici constante şi că aceste beneficii se simt abia după câteva zile de practică constantă.

image2

 

Am ajuns la prima oră de yoga cu ceva emoţii. Nu mai practicasem niciodată yoga, nici măcar de pe YouTube.

Din momentul în care am intrat în clădire am simţit mirosul de beţişoare parfumate şi m-am liniştit.

Energia casei în care este Studioul Nirvana, pe Strada Batişte nr. 28, este minunată. O linişte profundă, înconjurată de tavane înalte şi camere aerisite, cu lumina relaxată.

Veronica ne-a povestit câteva amintiri din ultima călătorie în India şi ne-a introdus în lumea frumoasă a yoga, dându-ne câteva sfaturi despre ce era necesar să facem în timpul şedinţei de yoga:

 • Să aducem mintea în interiorul corpului.
 • Să fim atenţi la senzaţiile din corp, la gânduri şi la emoţii.
 • Să respirăm doar pe nas, ajutând la conştientizarea de sine şi la menţinerea unei respiraţii normale pe toată durata practicii de yoga.

Ce am învăţat la cursul de yoga?

 1. Exerciţii dinamice – au încălzit corpul şi au adus mobilitate şi flexibilitate.
 2. Salutul soarelui – posturi de yoga în flux pe care le-am învăţat treptat în 4 sesiuni de practică.
 3. Asane – posturi de yoga statice, în care observăm corpul şi învăţăm să îl menţinem ferm, dar relaxat. Ele m-au ajutat să îmi tonific şi să îmi relaxes muşchii spatelui.
 4. Relaxarea finală – momentul meu preferat. Ajută la primirea tuturor beneficiilor practicii.
 5. Pranayama – tehnici de respiraţie. Ajută la mărirea capacităţii plămânilor, te scapă de stres şi anxietate şi te ajută să intri în stare de meditaţie.
 6. Meditaţia – concentrată pe respiraţie. Mai am de practicat, căci am avut sute de gânduri pe minut.
 7. Şedinţa de teorie – are loc în a 5-a zi, într-o sâmbătă dimineaţă. Aici am discutat despre ce este yoga, cum de funcţionează aşa de bine în tratarea diferitelor afecţiuni din corp şi posibilitatea unei vacanţe de yoga în India, care m-a încântat tare mult.

 

image3

Cum mă simt după 5 zile de yoga?

 • Durerile de spate nu mai sunt. Nu mai sunt nici tensionată şi simt că postura s-a îmbunătăţit.
 • Am dormit foarte bine în fiecare seară.
 • Am reuşit să mă trezesc mai devreme în două dintre dimineţile următoare, fără alarmă, şi m-am bucurat de mai mult timp petrecut cu mine înainte să înceapă toată nebunia din zilele respective.
 • M-am simţit bine că am făcut ceva pozitiv doar pentru mine.

Recomand cu căldură cursul de yoga pentru începători de la Studio Nirvana Yoga.

Dacă aveţi întrebări suplimentare, pe Veronica o puteţi găsi la email yogi@nirvanayoga ro şi puteţi oricând verifica Calendarul de pe: nirvanayoga.ro pentru următorul curs de yoga pentru începători.

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s