Ai grijă la ce renunți. Ai grijă pe cine iubești.

Ai grijă la ce renunți. Ai grijă pe cine iubești.

Iubești nu pentru că vrei, ci pentru că așa se întâmplă. Renunți nu pentru că vrei, ci pentru că uneori așa trebuie. Fie că suferi după, fie că ești împlinit, o parte din tine nu va mai fi niciodată la fel. Dai de oameni pe care nu credeai că-i vei mai găsi vreodată. Te îndrăgostești de ei într-o zi friguroasă de iarnă. Iubești puternic. Te oferi cu carne și suflet unui om pe care-l crezi prezent și parte din viitor. Trăiești total, de parcă ar fi prima și ultima zi. Te dezamăgești. Trădezi la rândul tău niște speranțe. Te rănește sau rănești. Apoi suferi. Apoi renunți. După, totul e diferit. Vei fi fericită că ai scăpat. Sau vei suferi mai departe. Vei plânge după o iubire pe care nu o mai poți întoarce. Sau vei regreta că ai spus atât de ușor nu. În toate cazurile, ai grijă. La ce renunți. Pe cine iubești.
Ai grijă la ce renunți. S-ar putea să renunți la propria fericire. S-ar putea să nu. S-ar putea că, renunțând la cineva, să nu mai găsești și o parte din tine. Uneori cea mai îndrăgostită și fericită parte. Ai grijă pe cine lași. Să nu lași într-un moment de furie și să regreți apoi o viață. Să nu cedezi, crezând că așa e mai bine. Dar nici să oferi celui care nu merită. Ai grijă să nu renunți, odată cu un om, și la viitorul tău. La fericire și încrederea în cineva. Ai grijă de oamenii care te iubesc la nebunie. Și de tine ai grijă, iubind într-o zi alți oameni.
Ai grijă pe cine iubești. S-ar putea să iubești pentru toată viața o umbră. Sau un gând fericit. Ai grijă cui îi încredințezi sufletul. Pe cine îl lași să treacă dincolo de limite. Cui îi povestești seara despre fricile tale și cu cine împarți fericirea. Ai grijă pe cine îl transformi în creator. Cine îți va controla motivele de împlinire. Ai grijă să nu iubești azi și să suferi mâine, știind că poți controla asta. Ai grijă de poftele și dorințele tale. De nopțile în care nu te poți controla și de zilele în care poți urî. Și de tine ai grijă, urând într-o zi alți oameni.

Ai grijă la ce renunți. Ai grijă pe cine iubești.

Spune ceva: