Familii cu disfunctionalitati

Multe familii sunt disfunctionale si multi dintre noi am crescut in astfel de familii. Am vazut si am fost supusi la violenta, lipsa de respect, drama, desconsiderare, frica, agresivitate, alcoolism, manipulare, santaj emotional, imaturitate, minciuna, lipsa de asumare, mediocritate, iresponsabilitate, fatarnicie s.a.m.d.

Parintii nostri nu au facut altceva decat sa dea mai departe ceea ce au trait ei, la randul lor, in familiile din care au provenit. Nu este de mirare ca atunci când ajungem adulti in bagajul nostru sunt tot felul de ganduri, emotii, credinte si comportamente disfunctionale. Iar daca nu suntem constienti de ele si ramanem loiali parintilor nostri si mediului in care am crescut, nu vom face altceva decat sa reeditam aceleasi lucruri sau variatiuni pe tema.

Gandurile pe care le gandesti poate nici nu iti apartin, ci le-ai preluat de la oameni care au suferit mai toata viata lor. Daca le mentii, rezultatul va fi ca si tu iti vei crea un scenariu de nereusita sau de suferinta pentru ca intreaga ta realitate se bazeaza pe gandurile tale. Emotiile tale se bazeaza pe gandurile tale, actiunile tale se bazeaza pe gandurile tale, deciziile, alegerile si comportamentele tale se bazeaza tot pe gandurile tale.

De aceea, fiecare dintre noi odata ajuns adult, are responsabilitatea de a deveni constient si de a-si evalua sistemul de credinte. Analizeaza-ti mintea si gandurile: observi ca te simti bine, ca iti place viata ta, ca ai succes? Sau din contra? Viata ta este un lung sir de suferinte, alegeri care s-au dovedit a fi gresite, te simti mai mereu trist, deprimat, disperat, nefericit?

In functie de ceea ce constati, asuma-ti responsabilitatea si fa schimbarile necesare. Nu trebuie sa suferi si da, poti sa iti traiesti viata visurilor tale. Insa este necesar sa identifici, sa renunti si apoi sa rescrii toate gandurile care te indeparteaza de bucuria de a trai.

Nu intelege gresit loialitatea fata de parintii tai sau fata de mediul in care ai crescut. Sa ramai loial unor credinte care le-au cauzat altora suferinta si neimplinire nu este un semn de iubire, ci de lipsa de respect de sine. Nu valida prin propria ta existenta mediocritatea, blazarea existentiala sau suferinta pe care au acceptat-o altii. Arata-le ca poate fi si altfel! Poti, cu siguranta!

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s