Traieste in realitate

A fi constient inseamna sa ai capacitatea sa te adaptezi la realitate. Scopul constiintei noastre este acela de a ne conecta la realitate, de a o vedea exact asa cum este ea si de a ne adapta la ea.

Realitatea, ratiunea, capacitatea de a trai constienti de noi insine si de tot ceea ce ne inconjoara, de a accepta viata in ansamblul sau, sunt elemente esentiale pentru orice fiinta umana.

Fuga de realitatea, o viata traita inconstient sau mecanic, hranirea cu iluzii, utopii sau creatii imaginare, pe cat de folositoare iti par ca si strategie de evitare a vietii care pare dura sau dureroasa, pe atat de nocive sunt ele pe termen lung.

Da, este extrem de benefic sa ne dam voie sa visam si apoi sa facem un plan concret de a ne pune visurile in aplicare, insa atunci cand ne traim viata „cu capul in nori”, cand alegem sa nu observam realitatea asa cum este ea sau cand fugim de realitate, putem sa fim de multe ori luati prin surprindere de viata si sa suferim mai mult decat daca asta am sta mereu in prezenti, constienti de noi insine si de tot ceea ce ne inconjoara.

 

Traieste in realitate – nu este atat de greu precum iti imaginezi!

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s