Teama de necunoscut

Teama de necunoscut, intre anumite limite, este normala la orice fiinta umana. Insa atunci cand este exacerbata, ea ne blocheaza schimbarea, dezvoltarea si evolutia.

Ce este de facut ca sa nu ramanem blocati in limitarile autoimpuse?

Imagineaza-ti scenariile negative posibile si, in loc sa te blochezi si sa percepi schimbarea ca pe un zid de netrecut, incepe sa te gandesti la solutii.

Ok, sa spunem ca se va materializa acea frica a ta: ce vei face atunci? Cum vei depasi acel moment sau acel obstacol? Ai nevoie sa te pregatesti in vreun fel? Trebuie sa inveti ceva? Cum vei gestiona acea problema?

Dupa ce iti pui aceste intrebari, gaseste cel putin cateva solutii. Accepta chiar si solutia cea mai putin dezirabila. Astfel, mintea ta va fi pregatita sa faca fata problemelor care crezi ca pot aparea pe parcurs.

Un alt lucru important este sa ai incredere in tine, deoarece pe calea ta prin viata vei intalni si obstacole pe care nu le-ai anticipat si carora va fi necesar sa le faci fata. Pentru asta, te rog sa constientizezi ca ai trecut pana acum prin multe situatii neprevazute si ai supravietuit – deci ai toate resursele in interiorul tau ca sa depasesti orice obstacol iti pune viata in cale. In plus, orice problema cu care te-ai confruntat si pe care ai rezolvat-o, te-a facut mult mai puternic.

Nu te lasa prada fricilor tale si nu le permite sa-ti controleze viata sau sa te mentina in inchisoarea lor. Ai incredere in puterea ta interioara, cauta solutii la toate problemele imaginare din mintea ta si mergi cu incredere pe calea visurilor tale – pentru ca poti si meriti!

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s