Depresia este vindecata prin actiune.

Depresia este de multe ori o expresie a furiei reprimate si nu doar o consecinta directa a tristetii.

Omul dezvolta simptome depresive daca nu-si poate exprima furia, iar acea energie se intoarce impotriva sa si il determina sa simta tristete in ceea ce priveste viata sa si ceea ce-l inconjoara.

Poate ca in copilarie sau de-a lungul vietii nu a fost lasat sa isi exprime vointa, poate ca furia nu era acceptata ca modalitate de exprimare a trairilor interioare, poate ca a suferit nedreptati, frustrari sau pierderi si a crezut ca nu poate sa faca nimic.

Inhibarea personalitatii, a dorintelor personale, relatii nereusite, esecuri profesionale, compromisuri si sacrificii percepute ca renuntare la sine – toate acestea pot duce la depresie.

Depresia inseamna incapacitatea de a te exprima pe tine insuti in autenticitatea ta, inseamna o viata traita in dezacord cu sinele adevarat, inseamna limite sau autolimitari mai mult sau mai putin asumate.

Atunci cand un om simte ca nu poate sa lupte pentru sine, cand crede ca eforturile pe care le depune sunt inutile sau sortite esecului, cand se autocomplace intr-o existenta blazata, cand nu crede ca este capabil sa faca vreo schimbare pentru ca nu are puterea necesara, este foarte probabil sa dezvolte depresie.

Insa, dandu-si voie sa isi constientizeze si sa isi accepte furia fata de situatiile, evenimentele sau oamenii din viata sa din cauza carora a renuntat la sine, omul poate sa se mobilizezi si sa actioneze pentru a-si schimba viata.

In acest context furia inseamna actiune, pe cand tristetea inhibarea actiunii. Furia reprimata duce la sentimentul de neajutorare, la ideea ca actiunea / schimbarea nu este posibila, iar astfel se ajunge la tristete si mai apoi la depresie.

Depresia poate fi depasita prin constientizarea cauzelor ei, prin acceptarea faptului ca de fapt simti furie fata de anumiti factori din viata ta si apoi prin actiuni concrete prin care sa iti schimbi viata.

Depresia este vindecata prin actiune.

sursa articolului: Ursula Sandner

Un gând despre “Depresia este vindecata prin actiune.

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s