Terapie si life-coaching

Multi oameni apeleaza la terapie si life-coaching pentru ca, desi ei nu stiu asta initial, au nevoie sa se elibereze de limitarile si restrictiile pe care altii le-au plantat in mintea lor de-a lungul timpului.

Se simt prizonieri in propria lor viata, blocati de toti acei „asa trebuie”, „asa se face”, „nu ai voie sa…”, „simte-te vinovat daca…”, „sa-ti fie rusine daca…”.

Sunt foarte multe persoane care traiesc in frica si teroare din cauza parintilor lor, a partenerului de viata sau chiar a „gurii lumii”. Nu neaparat pentru ca ar avea de suferit la nivel fizic, ci pentru ca sunt victime ale santajului emotional si manipularii constante. Cu toate ca au 30, 40, 50 de ani, parintii le dicteaza viata. Mama se imbolnaveste daca nu fac ce spune ea. Tata ameninta si el. Partenerul de cuplu, egoist si dependent de ceea ce primeste, doreste sa detina controlul asupra gandurilor, corpului si vietii sale.

Din cauza persoanelor apropiate si a dorintelor acestora, oamenii traiesc ca niste sclavi, prizonieri in propria lor viata.

Ei inca nu stiu ca au venit pe lume ca sa traiasca fericiti si liberi. Ei inca nu stiu ca nu au nicio responsabilitate fata de fericirea altor adulti, daca acea fericire nu le aduce si lor acelasi lucru. Ei inca nu stiu ca sacrificiile si compromisurile nu aduc bucuria de a trai, ci doar mentin unele relatii mai mult sau mai putin disfunctionale sau toxice.

Fiecare om are dreptul sa traiasca liber, sanatos si implinit. Iar pentru a trai asa, niciun pret nu este prea mare. Chiar asta inseamna sa renunti la anumite persoane sau sa le trasezi limite si granite ferme de interactiune.

Elibereaza-te de asteptarile altora, cauta sa traiesti in asa fel incat sa simti bucuria de a trai si fii fericit!

sursa: Ursula Sandner

Un gând despre “Terapie si life-coaching

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s