Relatie conflictuala cu partenerul

Dragi parinti care sunteti intr-o relatie conflictuala cu partenerul, treceti printr-un divort sau deja ati divortat de ceva timp. Relatia voastra a ajuns in acest punct din diverse motive, insa cu siguranta asta nu este problema copilului sau a copiilor vostri.

Copilul are un tata si o mama. Pentru dezvoltarea lui psihica si emotionala este foarte important sa pastreze o legatura normala cu ambii dintre voi. Pe el il doare si il impovareaza cand aude injurii facute de un parinte la adresa celuilalt. „Ma-ta aia este…”, „tac-tu este asa si pe dincolo”. Inteleg ca aveti resentimente unul fata de celalalt, dar nu-l bagati pe copil la mijloc, incercand sa il atrageti de partea voastra in razboiul acesta al orgoliilor si resentimentelor reciproce.

Dati dovada de lipsa de empatie, ca sa nu mai spun de maturitate si intelepciune cand cautati in copilul vostru un aliat impotriva parintelui sau. Traumatizati copilul in incercarea voastra de a-l indeparta de mama sau de tatal sau. Parintele in cauza te-a parasit pe tine, nu pe „voi”. Tu suferi si vrei ca al tau copil sa sufere si el? Nu crezi ca este suficient ca nu are liniste si armonie, mai trebuie sa il incarci si tu cu problemele tale de adult pe care nu ai fost capabil sa le rezolvi cum ar fi normal sa o faca un adult?

Te gandesti ca ii sadesti in minte sentimente de vinovatie si rusine deoarece simte ca te tradeaza atunci cand il iubeste si isi doreste sa fie in preajma celuilalt parinte? Tie ti-ar placea ca cineva sa iti vorbeasca de rau mama sau tata?

Alienarea parinteasca este pedepsita prin lege, dar nu este suficient. Important ar fi ca tu, ca adult, sa iti asumi ca ai facut copilul cu omul pe care acum il urasti si sa ii dai voie copilului sa isi iubeasca ambii parinti, asa cum este normal. Nu este vina lui ca tu te-ai razgandit intre timp.

In razboiul dintre tine si actualul sau fostul tau partener copilul nu ar trebui sa fie un instrument de santaj si nici complicele tau. Copilul sufera si asa destul. Daca spui ca iti iubesti copilul, maturizeaza-te si comporta-te ca un adult responsabil.

sursa: Ursula Sandner

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s