Basma curata

Este fascinant sa urmaresti, atat la tine cat si la cei din jurul tau, explicatiile si justificarile pe care le gasim pentru a ne scoate „basma curata„. Nu suntem de vina sau responsabili pentru nimic, mereu avem cate un motiv sau altul pentru care am actionat asa cum am facut-o, indiferent de consecinte sau de cat de mult rau am provocat.
Daca se poate sa dam vina pe altii, o facem bucurosi. Orice, doar sa ne pastram noi imaculati in propriii ochi si in ochii altora.
In schimb, atunci cand altcineva greseste, ne frecam mainile de bucurie ca putem sa il punem la zid. Aruncam cu pietre, acuzam, aratam cu degetul, barfim. Doar a gresit, iar moralitatea din noi ne indreptateste la orice.
Eh, alta ar fi povestea daca am fi noi in locul acelei persoane. Atunci exista explicatii, motive si justificari.
Fenomenul acesta se numeste ipocrizie morala. Vedem paiul din ochii altora dar nu si barna din ai nostri.
Daca tot vorbim de evolutie, dezvoltare personala si insusiri morale, nu ar fi mai bine sa incepem prin a ne observa pe noi insine in primul rand si a deveni constienti de acest fenomen?
Atunci cand gresesti, in loc sa dai vina pe altii pentru actiunile tale sau sa iti cauti justificari si circumstante atenuante, asuma-ti. Asumarea este unul dintre instrumentele principale in constientizare, maturizare si evolutie.
SURSA: Ursula Sandner

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s