Melodii ale Lumilor Superioare(2)

Melodii ale Lumilor SuperioareAvem un dar enorm de la ultimul mare Cabalist din generatia noastra, Rav Yehuda HaLevi Ashlag (Baal HaSulam), caruia i s-a dat acest nume datorita comentariilor sale la Zohar
—Sulam (Scara).
In melodiile sale, el a exprimat in esenta toti pasii si toate senzatiile din Lumile de Sus.

Ascultand aceste melodii ne apropiem mai mult de senzatia adevarata a Realitatii Superioare, spiritualitate. Ascultandu-le ajungem din ce in ce mai aproape si astfel intra in Lumea de Sus. Bineinteles, acestuia ii lipsesc inca atributele interioare, pe care le primeste in timpul procesului de studiu, prin ascultarea lectiilor. Cu toate acestea, in orice caz, pentru orice persoana, indiferent de cat cunoaste si de cat timp studiaza Cabala, sunetele sunt cea mai scurta, cea mai directa si cea mai simpla modalitate de a experimenta o bucatica din spiritualitate.

In Lumea de Sus, un Cabalist simte stari care sunt forte mai bune sau mai rele, negative sau pozitive; el exista intre ele, le guverneaza in timp ce este guvernat de ele. Aceasta este intr-adevar similar cu ceea ce simte in aceasta lume. Un Cabalist exprima toate aceste stari prin melodii.

De aceea exista melodii care par triste si melodii care par vesele. Insa in realitate acesta este felul in care noi le auzim. Un Cabalist care asculta aceasta melodie si care simte imagini pe care ea le trezeste, nu simte decat exaltare.

Aceste sunete pot parea pline de durere; o melodie poate fi trista, insa in realitate ea nu este trista, ci este plina de bucurie si numai in sunetele noastre ea este exprimata ca o anumita tristete, ca si cum persoanei care a scris sunetele ii lipseste ceva. Acesta este felul in care ni se pare noua, caci in lumea noastra noi folosim litere, note, lipsuri de implinire, Kelim, iar nu Lumina care le implineste. Putem simti numai Kelim si nu Luminile.

 

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s