Melodii ale Lumilor Superioare

 Melodii ale Lumilor Superioare

Atunci cand incepe sa perceapa Lumea de Sus, Cabalistul intra intr-o dimensiune diferita.

O intreaga lume ii este asezata in fata in toata frumusetea si bogatia sa. Este ceva ce nu exista in aceasta lume. Acesta percepe un tablou cu totul diferit: forte care fac lumea sa se miste si suflete care nu sunt atasate de corpuri.. Trecutul, prezentul si viitorul stau in fata lui in momentul prezent, acesta experimentandu- le pe toate si traieste plin de senzatia eterna, perfecta, sentimentul ca in el se afla tot universul.

Aceasta experienta emotionala profunda este imposibil de exprimat in cuvinte. In cartile lor, Cabalistii ne sfatuiesc numai cum sa atingem o astfel de impresie, senzatie si sa ajungem la descoperirea acestei realitati. Ei scriu despre felul actiunilor pe care trebuie sa le intreprindem in interiorul nostru, prin puterile, dorintele, ecranele noastre, Reshimot; cu intregul sufletului nostru. “Fa anumite actiuni si vei simti.” Insa ei nu spun ce vom simti, pentru ca este imposibil sa transmiti un sentiment.

Este la fel si in lumea aceasta. Daca vreau sa ofer ceva cuiva: „Incearca si o sa vezi cum e!”, daca este sau nu dulce sau amar, un lucru sau altul, eu numai fac aluzie la ceea ce va simti sau la modalitatea in care va ajunge la senzatia respectiva. Iar senzatia in sine, atunci cand il umple, este simtita numai de catre el si nu de catre altcineva.

Din acest motiv este greu pentru un Cabalist sa ne transmita ce simte, ce intampina, ceea ce i se reveleaza: ceea ce reprezinta lumea ascunsa. In esenta, din toate modalitatile din lumea noastra pe care le putem folosi pentru a genera o idee sau pentru a crea o imagine si a o transmite catre oameni care nu au experienta spirituala, una singura este cea care exprima intr-un anumit grad impresiile si bucuriile unui om in fata caruia Lumea de Sus s-a revelat – sunetul.

Cu toate acestea, nici chiar sunetele nu pot transmite impresiile in mod precis, caci nu avem toti acelasi Kelim, aceleasi dorinte, aceleasi organe de simtire si organe ale atributelor interne ca cele ale Cabalistilor care ating si simt Lumile de Sus. Sunetele ne dau o impresie cumva de similaritate, de duplicat.

Din acest motiv Cabalistii scriu, pe langa articole despre lucruri foarte profunde, dificile si cantece si melodii. Este o modalitate in plus pentru a exprima senzatiile unui Cabalist intr-o maniera mai concisa, direct de la inima la inima, prin sunete, fara cuvinte – in asa fel incat aceste sunete sa ne intre in inimi si sa ne schimbe intr-un fel, cumva pregatindu-ne sa percepem Lumea de Sus.

In fiecare dintre noi exista un suflet. Sufletul unui Cabalist este ca un instrument care deja canta si se simte asa cum trebuie, la fel ca vioara lui David. Aceasta nu este o vioara normala asa cum este ea prezentata in poze, ci este Kli-ul sufletului unui Cabalist, in care el simte realitatea intr-un anume fel si o poate exprima prin sunete. De aceea Regele David a putut sa ne scrie o Carte de Psalmi, care este plina de impresiile din Lumea de Sus.

va urma

 

sursa: kabbalah.info

Un gând despre “Melodii ale Lumilor Superioare

  1. Pingback: Melodii ale Lumilor Superioare(2) | bazarnews.info!

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s