Gazduiesc: Daniela Enache

19656907_655439747993963_8528982729984249942_nStresul a fost şi rămâne unul dintre cele mai disputate concepte din istoria ştiinţei. Astăzi nimeni nu poate nega că definirea stresului diferă flagrant în funcţie de perspectiva disciplinei ştiinţifice din care ea este elaborată. Fiziologii şi endocrinologii dovedesc experimental că stresul este un răspuns al organismului la stimulările externe; sociologii ne sugerează că stresul se datorează caracteristicilor mediului în care trăim, iar psihologii argumentează că stresul rezultă din perceperea unei stări de autoineficienţă.

Până aici: „Nu mai fac faţă!”. Când cineva ajunge să-şi audă vocea interioară spunându-i acest lucru, cu certitudine stresul lucrează asupra acelei persoane la maxim.
Într-o epocă a vitezei, adaptarea la mediul în care trăim se face din ce în ce mai dificil. Nu avem timp să ne obişnuim cu noul, nu reuşim să asimilăm toate cunoştinţele de care am avea nevoie pentru a ne realiza profesional şi material. Un număr tot mai mare de oameni eşuează, se văd excluşi, nu reuşesc să se integreze în societatea aflată în continuă schimbare. Presiunile psihice, dar şi cele fizice, ne afecteaza starea de sănătate prin stres.
Popularizate în Occident abia la sfârşitul secolului al-XlX-lea, terapiile alternative orientale (acupunctura, reflexoterapia, meloterapia, cromoterapia, Ayurveda, etc.) au descris boala ca pe un dezechilibru energetic al organismului. Scopul acestor terapii este de a restabili şi a menţine armonia şi echilibrul dintre organism şi mediul din care face parte, de a îmbunătăţi starea de sănătate a organismului şi de a trata simptomele care rezultă din dezechilibrele energetice.
Medicina tradiţională priveşte organismul uman în ansamblul său. Moto-ul său este : “ Este mult mai uşor să previi decât să vindeci.”
Terapia prin dans reprezintă utilizarea în scop terapeutic a dansului pentru a îmbunătăţi starea fizică şi mentală a persoanelor. Rezultatele studiilor ştiinţifice asupra efectelor terapiei asupra sănătăţii indică eficienţa acesteia în îmbunătăţirea stimei de sine şi în reducerea stresului.
Cu ajutorul terapiei prin dans, corpul devine instrumentul prin care învăţăm să ne simţim bine în propria piele şi ne regăsim energia pierdută undeva între copilărie şi maturitate
Dansul este manifestarea instinctului vieţii în evoluţia omului către spiritualitate, către identificarea cu ceea ce este nemuritor.

sursa: Daniela Enache

2 gânduri despre “Gazduiesc: Daniela Enache

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s