Peek-I. Abțibilduri 3D cu NFC

1. Peek-I este un mic gadget ce se adaptează unei camere de iPhone și permite fotografierea pe furiș. Altfel spus, Peek-I este gadget-ul perfect pentru a face fotografii în metrou, în autobuz, sub fustele domnișoarelor, mai ales acum că vine vara. Sunt conștient că v-am dat idei, dar sunt și convins că deja v-au trecut și unora dintre voi prin minte aceste trei tipuri de utilizări. Dispozitivul se atașează de iPhone 5 sau 5S cu ajutorul unui magnet și are capabilitatea de a face fotografii în lateral, cu ajutorul unei mici oglinzi, la un unghi de maxim 110 grade.

Este într-adevăr un dispozitiv ciudat, ținând cont de faptul că există unii care l-ar putea folosi în motive mai puțin ortodoxe. Pe de altă parte, dispozitivul nu are cum să nu fie observat cu puțină atenție. Se vede destul de bine cum iese din telefon. Desigur, probabil că cel care îl observă pe telefonul de lângă el nu își poate da seama în primă fază la ce folosește și îl poate confunda foarte ușor cu un capac de… cameră foto. Proiectul Peek-I a început pe Indiegogo și, deși suma ce trebuia strânsă în timpul campaniei era de 1000 de dolari, s-a ajuns acum la 22.000 de dolari. Se pare că sunt mulți interesați să facă poze pe furiș.

 

 

2. Abțibilduri 3D cu NFC

Multe din smartphone-urile cu Android nu au un buton fizic pentru Home și, chiar dacă se reduc astfel costurile și posibilitatea de defectare a acestor butoane, uneori e nevoie de mai mult decât feedback-ul prin vibrații. Dimple este soluția pentru acele smartphone-uri fără butoane fizice Home, chiar și pentru cei care doresc o customizare mai ridicată a opțiunilor pe butoane amplasate diferit față de cum le-a gândit producătorul. Partea frumoasă este că nu necesită nici un fel de modificări permanente asupra smartphone-ului. Folosind NFC, se poate amplasa cu un adeziv pe orice zonă și în orice poziție pe dispozitiv și nu consumă nici energie de la acesta. Fiecare dintre cele 4 butoane are un ID dedicat, astfel pot fi personalizate individual, iar aplicația dedicată le poate diferenția atunci când sunt apăsate. Desigur, există și o serie de mici impedimente: smartphone-urile fără NFC nu se pot folosi de utilitatea acestor butoane, iar aici sunt incluse și iPhone-urile sau noul HTC One M8. Dimple va lansa pe data de 6 mai, o campanie Indiegogo, așadar acestea nu sunt încă disponibile la vânzare. Dacă totuși campania va avea succes, atunci producția lor va fi asigurată și vor fi disponibile pe piață în cel mai scurt timp. Sunt curios dacă producătorii de jocuri s-au gândit să se alăture acestui proiect. Ar fi fost interesant să îți poți plasa două astfel de seturi pe spatele telefonului, care să țină locul acelor shoulder buttons de pe joystick-urile de gaming consacrate.

sursa: playtech.ro

 

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s