Metode anti-stres la locul de munca

Metode anti-stres la locul de munca

Foarte multe persoane acuza prezenta stresului in viata lor, mai ales atunci cand vine vorba despre programul de serviciu. Se pare ca orice meserie aduce cu sine aceasta ”boala” letala cu care se confrunta populatia secolului al XXI-lea, iar epuizarea si orele suplimentare raman probleme prost gestionate de intreaga populatie a globului, nu doar de cea din Romania.

Evident ca exista si metode de combatere a stresului, iar specialistii recomanda tuturor sa petreaca cat mai mult timp in aer liber, in comuniune cu natura, sa mearga in excursii cu ceilalti colegi pentru a lega relatii de prietenie, in asa fel incat petrecerea timpului la serviciu alaturi de acestia sa fie mult mai usoara, dar in realitate cei mai multi dintre angajati acuza lipsa de timp. Cele 24 de ore ale unei zile sunt mult prea putine pentru ca ei sa realizeze tot ceea ce si-au propus.

Care sunt cele mai bune metode de a nu fi stresat la locul de munca?

Pe cand unii se gandesc la niste modalitati destul de pompoase, cu nume ciudate, pe care psihologii le prezinta atragand atentia asupra problemelor serioase pe care le 1comporta stresul la birou, de fapt metodele anti-stres sunt destul de banale si tin de confortul de moment al fiecaruia.

Cateva dintre acestea pot fi prezentate dupa cum urmeaza mai jos:

  1. Pentru foarte multe dintre femei este un stres in plus incaltamintea inconfortabila. Tocurile inalte le sporesc nervozitatea, asadar ideal ar fi sa foloseasca sandalele cu toc gros marca Modlet.ro, care le ofera produse extrem de comode pentru o intreaga zi petrecuta la birou). Mult mai lejere si mai confortabile, acest tip de sandale mentin eleganta, dar fara sa mai existe durerile atroce de picioare care duc la lipsa concentrarii, la asteptarea cu sufletul la gura a momentului de plecare de la serviciu;3
  2. Realizarea unor momente ”dulci” pe parcursul programului sunt extrem de interesante si reusesc sa binedispuna pe oricine. Acestea pot motiva un individ sa fie mai eficient, sa uite de stres si sa astepte cu sufletul la gura pauzele de ”dulce” (poate fi orice: o prajitura gustoasa, o masa pe cinste, o carte interesanta sau un dialog sexy cu iubitul la telefon);  
  3. Schimbarea parolelor de la e-mail sau alte conturi cu unele amuzante ar putea fi folosita ca o alta metoda anti-stres. Descretirea fruntii, fie si pentru cateva secunde, ajuta foarte mult pe oricine;
  4. Exista diferite obiecte pe care le poate folosi o persoana in vederea reducerii starii de stres, acestea pot fi achzitionate din comert si folosite in momentele in care situatia devine destul de tensionata. Se pare ca dau chiar rezultate satisfacatoare.

 

O persoana care manifesta urmatoarele simptome trebuie sa stie ca sufera de stres si ca trebuie sa ia masuri urgente: depresie, anxietate, sentimentele acelea de a fi coplesit de tot, scaderea performantelor profesionale, insomnii, reducerea abilitatilor de concentrare, oboseala cronica, palpitatii, dureri de cap, probleme cu stomacul, cresterea agresivitatii.

2

 

Daca nu vor fi luate masuri, atunci stresul poate duce la boala, deteriorarea relatiilor cu familia, prietenii sau cresterea riscului de a avea chiar un accident la locul de munca.

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s