Omul are propriul sistem de valori

Omul are propriul sistem de valori

 

Traim in societate alaturi de persoane diverse, cu personalitati si credinte diferite de ale noastre. Fiecare om pe care il intalnesti are propriul sau sistem de valori pe care si l-a format initial in mediul in care a crescut, iar apoi prin experienta sa directa.
Toti oamenii sunt diferiti de tine intr-un fel sau altul, fiecare are particularitatile sale care il fac unic si original. Daca un om nu gandeste sau nu traieste ca tine, nu inseamna ca el este mai mult sau mai putin valoros.
Indiferent de sex, orientare sexuala, varsta, religie, credinte, culoarea pielii, nivel de inteligenta, pozitie sociala sau situatie materiala, toti oamenii sunt demni de respectul si acceptarea ta. Faptul ca judeci, critici, devalorizezi, etichetezi sau ii urasti pe cei care nu sunt ca tine reprezinta o dovada a lipsei tale de toleranta si a egocentrismului tau.
Lumea ar fi un loc mult mai bun, fara conflicte si razboaie inutile daca ne-am accepta si am respecta diferentele dintre noi. Conflictele apar din cauza intolerantei fata de diversitatea umana.
Nu trebuie sa fii de acord cu felul in care gandesc sau traiesc alti oameni, insa nici nu ai de ce sa te raportezi la ei cu ura. Respecta-te suficient de mult pe tine insuti incat sa-ti trasezi limite si granite personale de interactiune cu cei cu care nu rezonezi, indeparteaza-te de ei si permite-le sa gandeasca si sa traiasca asa cum isi doresc.
Tu esti responsabil de tine si ei de ei. Libertatea ta se termina acolo unde incepe libertatea celorlalti, iar acceptarea, toleranta si respectul fata de cei diferiti de tine sunt caracteristicile oamenilor evoluati si intelepti.

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s