Iohannis a cumpărat mobilier de 35.000 de euro, înainte si după Craciun

Iohannis a cumpărat mobilier de 35.000 de euro, înainte si după Craciun

În plină criză politică, generată de blocajul privitor la nominalizarea și desemnarea unui candidat pentru funcția de prim-ministru, Administrația Prezidenţială își schimbă mobilierul. Președinția a cumpărat, înainte și imediat după Crăciun, mobilier în valoare de peste 35.000 de euro.
Potrivit unui anunț publicat pe SEAP, Administrația Prezidențială a făcut, în perioada în care președintele era așteptat să desemneze candidatul pentru funcția de prim-ministru, achiziții de mobilier nou. Inițial, Palatul Cotroceni intenționase să cumpere mobilă în valoare de peste 100.000 de euro fără TVA, așa cum reiese din anunțul de participare.
Astfel, Administrația Prezidențială a făcut aceste achiziții, în baza unei proceduri simplificate, fără licitație, iar contractele propriu-zise au fost încheiate cu mai multe firme de profil chiar în zilele de foc ale politicii post-alegeri parlamentare. Două contracte, unul în valoare de 70.000 de lei fără TVA, iar al doilea, în valoare de 34.500 de lei fără TVA, au fost parafate chiar în ziua de 22 decembrie, când președintele Iohannis era așteptat să se pronunțe cu privire la desemnarea pentru funcția de premier a persoanei propuse de alianța PSD și ALDE. Atunci, Klaus Iohannis a precizat că o decizie în acest sens urmează să o comunice publicului larg după Crăciun. Firmele care au primit aceste contracte sunt Ovo Design Furniture SRL din Mogoșoaia și Mar-Ina Prodprest SRL din Galați.
Ei bine, după Crăciun, mai exact în ziua în care Klaus Iohannis a anunțat că respinge nominalizarea făcută de majoritatea parlamentară pentru ocuparea fotoliului de la Palatul Victoria, Administrația Prezidențială a mai atribuit două contracte pentru achiziția de mobilier. Ambele contracte, în valoare de 50.124,75 lei fără TVA, respectiv de 14.836,24 lei fără TVA, încheiate în 27 decembrie, au fost câștigate de către compania Mobteco Product SRL.

sursa: jurnal.ro

Un gând despre “Iohannis a cumpărat mobilier de 35.000 de euro, înainte si după Craciun

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s