Numarul turistilor romanii, in crestere

Un studiu recent arata ca numarul romaniilor care nu pleaca în vacanta s-a redus la jumatate, in ultimii 10 ani, iar o jumatate din populatie merg  în vacante pe destinatiile din Romania, în timp ce turismul extern  s-a triplat.

Studiul a fost dat vineri publicitatii. O alta concluzie ce reiese este  faptul ca, în ultimii 10 ani, romanii cu venituri mici (sub 200 euro/persoana) au contribuit cu cea mai mare crestere la consumul turistic (+17%). Acest fapt s-a datorat ofertelor speciale de tipul „Înscrieri Timpurii”, „Litoralul pentru toti”, bazate pe reduceri pentru achizitia din timp a biletelor, oferte care nu existau înainte.

La polul opus, romanii cu venituri mai mari si-au pastrat trendul prin  consumul turistic extern, renuntand totusi la vacantele extravagante de tip „once in a life time”.

În ultimii zece ani, consumul turistic a realizat un salt cu 39%, cel mai mare aport la aceast salt avându-l persoanele cu vârsta de peste 55 de ani (+ 35%) , urmate de asa-zisi”aspiranți” (26-35 ani) cu 21%.

Analizăm piața de turism periodic, cifrele obiective fiind singurele pe baza cărora putem construi strategii și elabora direcții de acțiune. Turismul românesc s-a dezvoltat spectaculos în ultimii 10 ani, românii călătoresc mai mult și sunt mult mai avizați ca în trecut”, a spus Adrian Voican, inițiatorul sondajului, director general Bibi Touring si presedintele comisiei de marketing a Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT).

Anul trecut, jumatate dintre cei care au optat pentru o  vacanta s-au informat despre destinatii de pe internet, iar 30% direct din agentii si 20% prin prieteni, asta in conditiile in care , in anul 2004, in tara noastra, internetul era abia la inceputurile sale.

 

Reclame

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s