Bucureștiul, o destinație de Crăciun

Patronatele din turism au pus la cale o strategie prin care să transforme Bucureștiul într-una dintre cele mai căutate destinații de Crăciun.

Astfel, hotelierii vor să-i atragă pe turiștii străini cu tarife de week-end mai mici cu până la 50%, toată luna decembrie, în timp ce patronatele din turism vor să negocieze tarife mai mici pentru intrările la muzee.

Principala distracție a turiștilor ar urma să aibă însă loc în Centrul Vechi al Capitalei, cu organizarea unui tur al barurilor.

Dragoş Răducan, vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), a declarat pentru mediafax.ro că un pachet de două nopţi de cazare cu mic dejun va costa, în weekend-urile din decembrie, 159 de lei la un hotel de două stele şi 259 de lei la patru stele.

Fiind un proiect pilot, hotelierii pun în acest an la dispoziţia turiştilor aproximativ 5.000 de locuri la tarife reduse, dar ținta este ca în cinci ani numărul turiștilor astfel atrași să ajungă la 50.000 de persoane, în luna decembrie.

Potrivit lui Răducan, una din atracţiile lunii decembrie în Bucureşti va fi un târg de Crăciun organizat la Romexpo în perioada 1-24 decembrie, unde peste 200 de expozanţi vor vinde produse specifice Crăciunului.

„Suntem în discuţie cu Primăria Capitalei pentru a pune la dispoziţia turiştilor o linie de transport gratuit pe traseul Piaţa Unirii-Piaţa Universităţii-Piaţa Victoriei-Romexpo, atfel încât aceştia să poată ajunge mai uşor la târgul de Crăciun. Discutăm cu autorităţile şi posibilitatea ca turiştii să poată beneficia de tarife reduse la obiectivele culturale din Capitală”, a adăugat un oficialul al federaţiei.

Patronatele şi-au propus să organizeze în decembrie şi un tur pe jos, pe la atracţiile Bucureştiului, care se va numi „Descoperă Bucureştiul pe jos”.

„Lucrăm şi la un alt program – Turul barurilor din Centrul Vechi. Va fi un circuit tematic în 6-10 baruri şi cluburi, unde pentru un tarif prietenos turiştii pot beneficia de o băutură în fiecare şi unde vor sta câte 30 de minute. După terminarea turului, fiecare se poate întoarce în barul în care i-a plăcut cel mai mult şi poate consuma acolo pe baza unui voucher”, a afirmat Răducan.

Un gând despre “Bucureștiul, o destinație de Crăciun

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s