Foloseste-ti puterea interioara!

Dependenta de cineva din exteriorul tau, plasa de siguranta pe care o simti ca este tot timpul acolo, „colivia de aur” in care traiesti reprezinta uneori cele mai mari piedici in calea dezvoltarii tale personale si atingerii potentialului tau uman.

Orice om are nevoie de un scop si un sens in viata, iar daca nu le are, se poate instala depresia. Plictiseala, blazarea, zona de confort conduc la sentimente de inutilitate si la diferite tulburari emotionale, fizice si/sau de comportament.

Daca nu ai de ce sa te trezesti dimineata, daca nu ai pentru ce sa lupti, daca totul iti este asigurat multumitor, daca sotul/sotia/parintii iti asigura existenta si nu mai este nevoie de aportul tau in propria ta existenta, consecintele ce decurg de aici pot fi foarte triste: te refugiezi in mancare, alcool, te deprimi, incerci sa-ti umpli timpul cu tot felul de lucruri mai mult sau mai putin inutile de fapt pentru tine, te simti plafonat, neajutorat, fara incredere in tine si in fortele tale si poate chiar ca si un parazit.

Astfel, cei care din „iubirea” lor fata de tine vor sa-ti usureze existenta, nu fac decat sa te transforme intr-o fiinta trista, lipsita de motivatie si de vointa. Este greu sa-ti doresti sa faci ceva, sa incepi de undeva, daca ti se tot repeta „lasa, nu te mai chinui tu, eu castig destul pentru amandoi” sau „lasa, nu te mai obosi tu, am muncit noi destul ca sa ai tu” , astfel ca nu esti nevoit sa-ti deschizi aripile, sa constientizezi ca poti si sa-ti dai voie sa zbori.

Unele dintre cele mai de succes povesti de viata pe care le cunosc sunt ale unor oameni care nu au avut acea plasa de siguranta sub ei, astfel ca au fost nevoiti sa lupte, sa-si doreasca sa supravietuiasca si sa depaseasca lipsurile si neajunsurile. Au devenit constienti de cat de puternici sunt de fapt, au accesat resursele din interiorul lor si pas cu pas si-au cladit o viata cu care se mandresc.

Dependenta de altii te fac sa te simti neajutorat, lipsit de putere si nu ai cum sa gasesti astfel fericirea si implinirea pe care le merita orice fiinta umana.

Rupe lanturile dependentei tale si creaza-ti singur o viata care sa te implineasca cu adevarat.

Foloseste-ti puterea interioara!

Sursa: Ursula Yvone Sandner

Reclame

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s