O relatie functionala

Pentru ca o relatie de cuplu sa fie functionala, este necesar ca partenerii sa poata comunica unul cu celalalt, despre orice si oricand.

Intalnesc atat de multe cupluri care se mint reciproc, isi ascund adevaruri unul de celalalt, nu cred ca pot fi acceptati si intelesi de partenerul lor, astfel ca ajung sa se distanteze si sa aiba resentimente. Daca stai in aceeasi casa cu un om caruia nu poti sa-i spui ce simti, despre care crezi ca nu te accepta in autenticitatea ta, vei incepe sa fii frustrat si chiar sa-l urasti.

O relatie nu poate sa evolueze sau sa fie una armonioasa si constructiva, atunci cand partenerul nu este prietenul nostru cel mai bun. Iubirea, empatia si acceptarea neconditionata merg mana in mana, iar o relatie in care il judecam, il criticam sau il devalorizam pe partenerul nostru nu are sanse de succes.

In unele cazuri, el va cauta pe altcineva care sa-l accepte asa cum este si astfel apar amantii si amantele, care-i ofera afectiune, atentie si pretuire. Partenerul „inselat” se simte tradat si nu intelege cum s-a putut intampla asa ceva, dar oare se intreaba vreodata care este contributia sa la situatia actuala? Ce a facut ca sa-l indeparteze atat de mult incat sa caute pe altcineva cu care sa aiba o relatie emotionala?

Orice om isi doreste afectiune, intimitate si apartenenta, iar daca „acasa” se simte respins sau se afla intr-un razboi mai mult sau mai putin vadit, se va stradui sa caute in afara acele lucruri care ii lipsesc. Uneori se ajunge la divort, alteori la relatii paralele si in orice caz, este vorba despre multa suferinta si nefericire existentiala.

Daca vrei ca relatia ta sa functioneze, asculta-ti si accepta-ti neconditionat partenerul, straduieste-te sa-i fii alaturi si sa rezolvati impreuna tot ceea ce viata va aduce in cale.

 

Sursa: Ursula Yvone Sandner

Reclame

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s