Doi alpinişti clujeni vor urca la aproape 7.000 de metri fără oxigen

Doi alpiniști din Cluj vor începe o expediție în Munții Himalaya și vor încerca să ajungă la aproape 7.000 de metri fără tuburi de oxigen.

Vlad Căpuşan şi Mihai Iubaşiu, împreună cu americanul Mike Bowyer şi belgianul Tom Shinessfel, intenționează să ajungă în zona Kumbu, iar scopul expediţiei este de a reuşi ascensiunea vârfului Amadablam, aflat la 6.857 de metri. De asemenea, alpiniștii ar putea marca și o premieră: deschiderea unei rute noi pe vârful Kwandge Ri, aflat la 6.011 metri. Aceasta ar fi a doua ascensiune a vârfului Amadablam făcută de o echipă românească, însă cei ar fi primii care ar ajunge pe vârful Kwandge Ri.
Echipa se va aclimatiza pe vârful Island Peek, situat la o altitudine de 6.158 de metri, urmând să se deplaseze ulterior către tabăra de bază a vârfului Amadablam, potrivit citynews.ro.
Alpiniștii au participat la numeroase expediții în Himalaya, America de Nord, Caucaz şi Alpi, și au ca scop derularea unei ascensiuni într-un stil modern şi etic, adică fără oxigen suplimentar, fără amenajare comercială a traseului şi fără ajutorul şerpaşilor.

Reclame

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s