Autostop -altfel!

Doi tineri din Ardeal vin cu o alternativă la clasicul model al „autostopului”, care a fost interzis în România.

Este vorba despre un site prin care îşi doresc să creeze o comunitate de oameni care să folosească în comun maşinile atunci când merg pe acelaşi traseu.

Unul dintre iniţiatori, Marcel Cioltan, a văzut cum funcţionează acest sistem în Germania şi a dorit să îl implementeze şi în România, împreună cu prietenul său Vlad Bălan.

Şi pe piaţa autohtonă există mai multe încercări în acest sens, precum 4inmasina.ro, cumasina.net sau autostopul.ro, care îi pun în legătură pe şoferii care au locuri libere în maşină cu cei care doresc să călătorească spre aceeași destinație.

Tinerii spun însă că proiectul lor este diferit deoarece îşi propune să pună bazele unei comunităţi online şi să lege prietenii.

Site-ul mylift.ro va fi lansat la mijlocul lunii noiembrie, după o perioadă de testare. Utilizatorii vor putea folosi site-ul gratuit, însă costurile de transport vor fi împărţite.

„Nu contează dacă eşti şofer sau pasager. Intri pe site şi poţi să vezi cursele. În momentul în care te-ai hotărât să mergi undeva te loghezi cu un cont nou sau prin Facebook, în prima fază. Logarea este pentru a-i ajuta pe oameni să se cunoască mai bine, care e şi ideea site-ului. Când eşti pe site vezi profilul şoferului, ce spun alţii despre el, câţi prieteni are pe Facebook şi alte detalii. Poţi să-ţi faci o imagine despre şofer şi dacă l-ai ales înseamnă că eşti de acord şi vrei să mergi cu acesta. N-ai făcut alegerea doar din necesitate, cum se întâmplă la autostop. Şi şoferii vor putea să-i aleagă pe cei pe care îi vor transporta”, a declarat Vlad Bălan, potrivit voceatransilvaniei.ro.

Senatorii au adoptat la sfârşitul lunii august un proiect de lege care prevede ca persoanele fizice sau juridice care efectuează transport public de persoane cu un autoturism fără autorizaţie să fie sancţionate cu amendă de la 1.000 la 5.000 lei.

Reclame

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s