Prima tabără ecologică din România

Într-o comună din apropierea municipiului Satu Mare, a fost înființată prima tabără ecologică din România, iar primii copii urmează să fie primiți din luna iulie.

Tabăra din comuna Tarna Mare este aproape în totalitate ecologică, începând de la concepţ, dotări şi activităţi prevăzute pentru elevi în timpul vacanței de vara.

Pe lângă toate cele enumerate mai sus, tabăra este unică datorită celor cinci căsuţe de vacanţă, fiecare din ele construite din câte 3.000 de PET-uri, umplute cu nisip. Fiecare căsuță are câte şase locuri de cazare.

De asemenea, în tabără a fost ridicată şi o construcţie prevăzută cu o sală de conferinţe, mai multe săli de curs, patru camere cu câte opt locuri fiecare, grupuri sanitare şi bucătărie, toate fiind din mobilier ecologic.

După micul dejun, timp de patru ore copiii se vor împrieteni participând la ateliere de promovare a meseriilor tradiţionale precum ceramica şi împletirea coşurilor din nuiele. Vor avea la dispoziţie şi un lac artificial de unde vom preleva probe de apă pe care le vom analiza în laboratorul dotat corespunzător. De asemenea, vom participa împreună la popularea lacului, la observări ornitologice şi la finalizarea acţiunii de împădurire”, a declarat directoarea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Satu Mare, Elisabeta Bekesy, citată de voceatransilvaniei.ro.

Valoarea proiectului ajunge la suma de 750.000 de euro, iar inițiativa a fost a Primăriei şi Parohiei Reformată din Csengersima – Ungaria, având ca parteneri Agenţia pentru Protecţia Mediului din Satu Mare, si cu sprijinul Protopopiatul Reformat.

Tariful care se practica în tabăra ecologică este de 50 de lei pe zi, pentru fiecare copil.

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s