Viitorul pensiei in Romania

Într-un viitor nu prea indepartat, femeile și bărbații din România ar putea ieși la pensie la aceeași vârstă, dacă proiectul de lege inițiat de Guvern va trece de Camera Deputaților. În urmă cu două săptămâni, Comisia de Muncă din Camera Deputaților a avizat favorabil proiectul de lege privind egalizarea vârstei de pensionare la bărbați și la femei la 65 de ani.

Proiectul inițiat de Guvern prevede că această creștere a vârstei de pensionare va fi făcută eșalonat, până în anul 2035 în cazul femeilor, iar în cazul bărbaților până în 2015. Prin urmare, vârsta standard de pensionare va crește gradual, în raport cu data nașterii, se arată pe legestart.ro. Primele femei care vor ieşi la pensie la vârsta de 65 de ani sunt cele născute în anul 1971.

Potrivit expunerii de motive care însoțește proiectul legislativ, egalizarea vârstelor de pensionare pentru femei și bărbați se numără printre recomandările Comisiei Europene transmise României, în contextul unei societăți cu o populație îmbătrânită care afectează sustenabilitatea financiară a sistemului public de pensii.

2 gânduri despre “Viitorul pensiei in Romania

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s