Sfant sacru

Sunt deseori atras sa scriu despre maretii eroi ai Scripturii – povesti ale imparatilor si reginelor care si-au salvat popoarele , ucigasi de uriasi si generali lipsiti de teama care si-au condus armatele spre victorie . Desi gasesc multa incurajare in asemenea oameni , simt ca este si o mare discrepanta intre vietile lor si viata mea . Viata mea nu va fi scrisa ca o poveste minunata pentru generatiile ce vor veni . Am o viata normala . Sunt ceea ce as numi un om obisnuit .

Este usor sa te uiti la eroii credintei si apoi sa privesti in oglinda si sa te intrebi care este importanta ta . Ceea ce credinciosii au nevoie sa isi aminteasca este faptul ca credinta este chemarea noastra , fie ca vietile noastre sunt cutremuratoare , fie ca sunt obisnuite . La analiza finala , ceea ce inseamna maretie in ochii Domnului nostru , nu este vreo caracteristica supraumana spectaculoasa . Ceea ce conduce la maretie sunt vietile sfinte traite in credinciosie si in cinste sfanta fata de Dumnezeu .

1Cronici 9 enumera familii diferite ale tribului lui Levi care erau responsabile de diverse sarcini in Templul lui Dumnezeu . O familie avea grija de painea pentru punerea inainte , alteia i-a fost incredintata intrarea in Templu . Familia lui Zaharia , fiul lui Meselamia erau usieri la cele patru porti ale Templului . Lista cu indatoririle continua pe tot parcursul capitolului . Familiile acestea veneau din diferite sate ale lui Israel si petreceau o saptamana implinind datoriile ce le reveneau inainte de a le preda urmatorului grup . Sunt sigur ca aveau si alte indeletniciri in satele lor , dar acestea erau sarcini speciale data de Dumnezeu .

Este demn de observat faptul ca Dumnezeu a vazut indatoririle acestor familii atat de importante si de sacre incat a pastrat in Scriptura numele celor responsabili de ele pentru ca generatiile ce vor veni sa citeasca ! Pe langa numele marilor eroi , Dumnezeu a pastrat si aceste nume ! Au fost importante !

Orice biserica de succes din orice colt al globului are astfel de oameni .Sarcinile poate nu par demne de prezentat la stiri , dar orice sarcina implinita pentru Domnul este sacra . Sa conduci cantecele in adunare nu inseamna sa dai un spectacol pentru prieteni si straini , ci este o datorie solemna spre slava lui Dumnezeu . Sa pregatesti materialele de Cina , sa dai cu matura , sa intampini un vizitator , sau chiar si sa asculti o lectie reprezinta lucruri facute in cinstea sfinteniei Mantuitorului nostru .

Da , va voi multumi pentru tot ceea ce faceti , dar sper sa cinstiti sfintenia fiecarei slujiri si fiecarei lucrari care se face in Biserica lui Dumnezeu . Dati sarcinilor dumneavoastra importanta cuvenita ? Doar va impliniti o responsabilitate sau intelegeti cu adevarat ca numele lui Dumnezeu este judecat de ceea ce faceti si modul in care faceti lucrurile ?

Imaginati-va pe leviti pregatind painea pentru punerea inainte sau curatind mobilierul Templului , sau intretinand focurile in altare . Imaginati-va adancul respect din inimile lor implinind slujbele cele mai simple dar facand-o ca inchinare adusa Domnului Universului .

Fie sa facem la fel atunci cand mutam o tava , scriem o lectie , maturam podeaua sau dam cuiva o informativa . Slujim Sfantului Sfintilor . Implinim o datorie sacra .

,, Si orice faceti ,cu cuvantul sau cu fapta , sa faceti totul in Numele Domnului Isus , si multumiti , prin El ,lui Dumnezeu Tatal ,, Coloseni 3.17 Amin !

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s