Cea mai frumoasă casă din chirpici.

Doi soţi în căutarea unei vieţi mai apropiate de natură au construit o casă superbă, din chirpici, aproape de Bucureşti.

Brânduşa şi soţul ei, Doru, au locuit într-o vilă modernă, dar au simţit nevoia de o schimbare. Pe Brânduşa au inspirat-o vorbele marelui sculptor Constantin Brâncuşi, care spunea că „simplitatea nu este un scop în sine, dar ajungi la ea fără să vrei pe măsură ce te apropii de sensul real al lucrurilor”.

be4b0680-c088-11e3-a433-1bfd64eb189d_ciolpani-1 Aceste vorbe au determinat-o pe Brânduşa să îşi schimbe şi meseria, aşa că a dat munca în finanţe pe peisagistică.

Când s-au hotărât să îşi construiască o casă naturală, Brânduşa, soţul şi copiii lor, trei la număr, s-au mutat într-un cort, pe terenul cumpărat. I-a prins sezonul rece şi copiii au răcit, dar au continuat să lucreze şi aşa a apărut „casa Brânduşa”, o casă-bijuterie din Ciolpani, judeţul Ilfov.

„Materializarea casei Brândușa a fost un drum de autocunoaștere în care am reușit să mă descopăr și astfel să mă valorizez în mod autentic. Mi-am dat voie să visez, să mă joc cu formele, materialele și culorile, să fiu din nou copil, de fapt, poate chiar pentru prima dată copil. Așa s-a născut casa, din bucuria de viață împărtășită cu bărbatul inimii mele și cu copiii noștri”, spune Brânduşa, într-un articol publicat pe blogul de casă şi grădină adelaparvu.com.

Suprafaţa construită a casei de formă pătrată este de 81 de metri pătraţi (fiecare latură a casei are 9 metri lungime). O terasă generoasă, de 34 de metri pătraţi, se află în spatele casei, orientată spre grădina de legume şi anexe.

Cei trei copii (cu vârste de nouă, șapte și cinci ani) au unul dintre cele două dormitoare. Elena și Doru au un dormitor în care au găsit loc și pentru o masă de birou. În centrul casei e un hol de jur împrejurul căruia se deschid toate încăperile, adică pe lângă cele două dormitoare mai este o baie, o cămară și zona de zi cu bucătărie deschisă și sufragerie. Deși de afară nu îţi dai seama, casa are și un pod, locul preferat de lectură și joacă a celor mici.

 

Un gând despre “Cea mai frumoasă casă din chirpici.

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s