Să treci Dunărea pe la Călărași, cu bacul ,îmbini utilul cu plăcutul în drum spre stațiunile bulgărești

Te bate gândul să îmbini utilul cu plăcutul în drum spre stațiunile bulgărești? Sau vrei să ajungi pe litoralul nostru pe un traseu inedit, ce trece pe la Mănăstirea Dervent și Adamclisi? Atunci soluția ar fi să treci Dunărea pe la Călărași, cu bacul! Totuși, gândește-te bine, căci taxa de traversare cu autoturismul/pe sens este de 70 de lei! În comparație, varianta puțin mai ocolitoare, pe la Giurgiu-Ruse, este mult mai ieftină. Doar 15 lei costă aici taxa de pod.
Dacă totuși te decizi pentru o ,,plimbare“ cu bacul, trebuie să știi că din Călărași mai ai de parcurs vreo  kilometri până la Chiciu (,,loc de trecere“ în slavonă). Nu, Chiciu nu este vreo localitate, cum greșit am crezut și noi, inițial, ci doar zona terminalelor de bac de pe șoseaua națională DN3 din România! Pe malul opus, bacurile duc în comuna Ostrov, din județul Constanța, unde este și un punct de trecere a frontierei către orașul Silistra, din Bulgaria. Drumul până la Chiciu este foarte bun, iar o oprire pe traseu, la Complexul ,,Albatros“, unde funcționează și Plaja Pod 4, poate fi o încântare. De altfel, încântătoare ni s-au părut si terasele de pe malul Dunării, din zona Chiciu, ce aparțin Hotelului ,,Baden“ și Restaurantului ,,Monica“. În schimb, ,,casa“ de bilete ale celor care operează bacul Călărași-Ostrov arată deplorabil.
• PREȚURI: Autoturism – 70 lei; Pasager – 5 lei; Bicicletă – 10 lei; Motocicletă – 15 lei; Auto 6 – 9 locuri – 100 de lei; Utilitară 2 – 3.5 t – 100 de lei; Platformă – 150 de lei; Camion 10 tone – 200 de lei; Autocar – 250 de lei.

Spune ceva: