Tehnici recomandate pentru forarea puturilor de adancime medie sau mare

Asigurarea necesarului de apa cu ajutorul forajelor este o practica tot mai frecventa, lucrarile fiind executate cu succes astazi si in Romania, de experti in domeniu. Nu oricine poate desigur sa aduca rezultatele dorite, un flux de apa constant, curat, lipsit de impuritati. Din randul optiunilor, recomandarea este de a alege puturi de adancime medie sau mare, intocmai pentru ca in cazul lor riscul de contaminare este eliminat.

Modalitatile de executare a unor astfel de lucrari pot varia, insa cele care presupun un grad mai mare de dificultate, care sunt mai complexe sunt de obicei si cele care ofera si rezultate optime. Doua dintre cele care merita atentia publicului si in care s-a specializat echipa EcoDrill Foraje – la care voi mai face referire pe parcurs, sunt forajul hidraulic rotativ cu circulatie de fluid si forajul uscat cu ciocan de fund. Fiecare in parte se disting prin o serie de particularitati, care le recomanda de altfel cand vine vorba despre astfel de proiecte.
Iata care sunt, punctual, cateva aspecte de interes cu privire la cele doua metode folosite de Ecodrillforaje.ro.

 

   Forajul hidraulic rotativ cu circulatie de fluid

Dat fiind nivelul de complexitate pe care il presupune, aceasta tehnica este aplicata doar de cei care detin cunostinte avansate si echipamentele necesare. Se recomanda de altfel numai in anumite zone din tara, acolo unde exista soluri moi si medii. Bucuresti, Galati, Vrancea, Satu-Mare, Braila sunt cateva exemple.

foraje_3

Este recomandat de EcoDrill zonelor cu o litologie a solurilor alcatuita din pietrisuri, argile, nisipuri. Pentru ca exista riscul sa se formeze detris, se va folosi noroi bentonitic in acest sens, dar si pentru stabilizarea gaurii.
Forajul uscat cu ciocan de fund

Este mai degraba o alegere potrivita acolo unde solul este dur, respectiv semi-dur. In principiu este o caracteristica specifica zonelor de munte sau de deal – intalnite in Maramures, Constanta, Brasov, Neamt, Tulcea.
Forajul uscat cu ciocan de fund prezinta utilitate mai ales acolo unde solurile specifice sunt calcarul, granitul, marmura, roca. De asemenea complex, prezinta si posibilitatea de a urmari adancimea stratelor acvifere, de a cunoaste compozitia pe care o prezinta acestea.

Cat despre costurile aferente lucrarilor de forare, o serie de factori le vor determina pe cele finale. Dintre acestia amintesc zona in care se realizeaza forajul, tipul solului, respectiv sistemul aplicat.

Intotdeauna este ideal sa ceri oferta specialistilor pentru a cantari apoi optiunile. De asemenea, anumite detalii ii vor ajuta pe experti sa iti ofere date mai exacte privind tipul de sistem ideal in cazul tau. Fa efortul de a descoperi ce foraje mai exista in zona si care sunt caracteristicile lor – adancime, debit, aspecte despre sol, stratele acvifere, etc.

Poti solicita o oferta simplu, pe ecodrillforaje.ro, unde poti sa afli si o serie de informatii relevante pentru tine, cu privire la lucrarile de forare, ce presupune executia lor, care sunt cheltuielile.

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s