Poporenii si diasporenii

Partidele politice (toate!) și-au dat mâna și, ghidonate de Johannus, modifică legea electorală și sunt gata să facă lumină, despicând apele: diasporenii și poporenii.
DIASPORENII, în număr de câteva sute de mii care votează, sunt cetățenii de rangul întâi și, prin urmare au drepturi speciale. Ei nu plătesc nici taxe, nici impozite în țară, dar fac scandal și pretind ca țara să fie condusă de cine și cum vor ei.
POPORENII, în număr de vreo 15 milioane, sunt românii trăitori în țară care au ”dreptul” de a-și plăti taxele și impozitele și, prin urmare, sunt cetățeni de rangul doi sau trei, dacă nu mai rău.


Diasporenii, scandalagii sunt fără excepție acolo arhitecți de succes, medici cum alții nu-s, avocați celebri, bancheri, bogătași, antreprenori care întorc banii cu lopata. Așa pretind ei când vin în țară. Cei care îi cunosc afirmă că, de fapt, spală la cur bătrâni, curăță latrinele restaurantelor sau ale benzinăriilor, schimbă cearceafuri pline de voma turiștilor prin camere de hoteluri sau pensiuni, recoltează căpșuni sau sapă șanțuri cu lopata pe șantiere.
Poporenii sunt sarea pământului în România și, prin truda lor, ridică țara și duc mai departe neamul spre un viitor mai bun. Ei sunt cei care tac și fac și cer doar să fie respectați în țara și pe pământul lor și ale moșilor și strămoșilor lor.
Zilele acestea în Parlament, toate partidele, în unanimitate, legiferează discriminarea între cetățeni: cei de rangul întâi cu avantajele și cei de gradul al doilea cu obligațiile.
Dacă se va vota această mizerie, eu nu voi mai vota. Îi las să le dea votul diasporenii care au mare drag de tot ce e romanesc! Hip, hip, ura!

Spune ceva: