Primarii de municipii la guvern!

 

Ieri, primarii de municipii, reuniți în Asociația Municipiilor din România, au avut o întâlnire de lucru, la Guvern, cu doamna Prim – Ministru, Viorica Dăncilă .
Pe agenda intalnirii s-au aflat :

1. Reglementarea compensarii pierderilor pe care APL le inregistreaza in lunile ianuarie-martie, perioada in care au fost alocate cote de 41,75% in loc de 60%.
2. Alocarea de resurse financiare prin rectificarea bugetara astfel incat sa se pastreze capacitatea financiara a bugetelor locale cel putin la nivelul anului 2017.


3. Susținerea finanțării sistemelor de termoficare centralizată în iarna 2019/2020 și efectuarea de demersuri pentru ca bugetul UE 2021-2027 să prevadă linie de finanțare pentru modernizarea sistemelor de termoficare centralizată.
4. Planificarea de catre Ministerul Finanțelor Publice , în perioada următoare, a unor întâlniri punctuale cu primarii din unitățile administrativ-teritoriale care înregistrează deficite de finanțare în anul 2019 pentru analiza concretă a situației cu care se confruntă respectivele municipii și a identifica posibilele măsuri pentru soluționarea problemelor.
5. Aprobarea CFPL cu includerea in acest act normativ a cotelor din IV ce revin APL, in procent fix si garantat pe 7 ani, pentru a se asigura astfel predictibilitate in stabilirea bugetelor locale anuale si multianuale si punerea in acord cu practica Comisiei Europene.

Urmare a discuțiilor s-a convenit asupra compensării pierderilor înregistrate de municipii pe lunile ianuarie – martie 2019.

În cadrul întâlnirii au fost aduse în discuție și aprobarea urgenta a Codului Administrativ si situatia arieratelor, teme ce urmează a fi evaluate de către Guvern și dezbătute în cadrul unei întâlniri viitoare, în care fiecare municipiu va prezenta problemele specifice cu care se confruntă.

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s