Magterm, pompele submersibile

Cei dintre voi care mai aveti rude pe la tara, sunt sigur ca stiti, cat de importanta este apa intr-o gospodarie. Si, asta se poate doar printr-o fantana in propria gospodarie, ma rog in curte. Este o dovada de saracie lipsa unei fantani in propria curte. Este foarte adevarat, ca in unele zone, nu poti avea apa potabila , din panza freatica buna, alteori de ce sa nu recunoastem costurile sunt foarte mari, pentru anumite familii e prea scumpa. Si, pentru cei care nu stiu, nu cunosc exista si meseria de FANTANAR, adica sunt niste meseriasi cu unelte care vin la tine acasa si iti fac fantana. Un mester, cum se spune pe aici pe la mine in Lunca Dunarii (meserias este un termen general pentru oricare din specialisti, de la un mecanic auto pana la acest fantanar). E adevarat, ca mai nou au aparut firme specializate care se ocupa cu foraje pentru fantani, care isi fac treaba foarte bine si, fac puturi pentru agricultori, ale caror terenuri pot astfel sa fie irigate.
Sa ai o fantana in curtea ta, e o binecuvantare, si mai ales daca dispui de ceva banuti, la ea vei putea monta una din pompele submersibile, de la MAGTERM, pentru ca te poti folosi de ea pentru ati uda gradina de legume sau de flori. Dar si, pentru agricultorii care isi pot mari productiile prin irigarea culturilor.

Acum in legatura cu calitate apei, am vazut destule reportaje si discutii in ultima vreme. In opinia unora, apa buna este acea apa rece …si, nici o analiza nu ii va convinge ca nu-i asa.
Altii insa nici nu vor sa mai auda de apa din fantani, si prefera apa de izor, adusa acasa de la magazinul din colt in pet-uri. E foarte adevarat ca in acest caz avem de a face, dupa parerea mea, cu snobism. Ei fac orice pentru a-si arata snobismul…si, ma refer in primul rand la cei care si-au construit case pe la marginea capitalei. Nu au apa, canalizare, de drum asfaltat nici nu poate fi vorba si, isi cara apa de baut cu pet-ul. Sticla de plastic, parerea mea, ii strica gustul! Dar, fireste, fac asta pentru a-si arata puterea financiara.

 

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s