„Maria sa”, Klaus Iohannis

„Maria sa”, Klaus Iohannis a considerat ca nu este necesar sa il salute la Alba Iulia pe Patriarhul Daniel. De ce si-a permis Klaus Iohannis sa faca asta? Simplu. Poporul este prea spalat pe creier (stiu ca doare dar asta este realitatea), sa mai reactioneze la simbolistica unor gesturi de o asemenea gravitate. Daca poporul mai citea din cand in cand cate o carte de istorie ar fi aflat cu surpridere rolul extrem de important pe care Biserica Ortodoxa Romana l-a avut in realizarea Unirii de la 1918. Si numai sa te gandesti la faptul ca in Transilvania preotii ortodocsi erau cei care ii invatau pe romanii de acolo limba patriei mama si ar fi suficient sa intelegem rolul Bisericii Ortodoxe Romane in realizarea Unirii de la 1918. In fine, suntem o generatie de ratati, care asistam nepasatori la distrugerea simbolurilor Statului National Unitar Roman.
Chiar daca pare greu de crezut, Biserica Ortodoxa Romana este un simbol al Statului National Unitar Roman, in timp ce Andreea Esca este o jurnalista, Marasesti este locul unde mii de soldati romani au murit in slujba patriei, in timp ce Colectiv este doar o crasma unde a avut loc un incendiu suspect si au murit 64 de tineri, exemplele pot continua.
Daca gestul lui Klaus Iohannis, de a nu-l saluta pe Patriarhul Daniel ar fi vut loc in anul 1866, azi Klaus Iohannis era suspendat si avea soarta lui Alexandru Ioan Cuza, nu de alta dar in 1966 prima conditie pusa de Parlamentul Romaniei pentru Carol I, a fost ca acesta sa treaca in regim de urgenta la religia ortodoxa.
De aceea nu trebuie sa ne suparam atunci cand cate un cetatean care mai pune mana pe o carte de istorie spune ca suntem o generatie de ratati, din pacate asta suntem, fie ca ne place, fie ca nu.

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s