Apa calda de la panourile solare

Apa calda de la panourile solare

Cu toti cunoasteti proverbul cu iarna sa faci caruta si vara o sanie! Proverbul asta-i pentru omul gospodar…si. poate fi valabil in fiecare domeniu. Oferte de sezon, poti gasi mai peste tot…si, uite asa poti face economii. Dar, poti face economii si cu apa calda! Sa zicem un exemplu! Cum ? O sa va intrebati? Pai, nu-i deloc greu sa faci economii, achizitionand panouri solare de calitate.  Ele iti pot produce apa calda vara si iarna si, uite asa scapi de costurile cu incalzirea apei, punand soarele la treba. Soarele a carui raze sunt deocamdata departe de a se epuiza, precum sa zicem carbunele folosit in termocentrale pentru producerea apei calde si a energiei. Nu mai zic de poluare! Stiti, ati trecut macar odata, pe langa o asemenea uzina si ati vazut ce e acolo.
Niste panouri solare nepresurizate,  nu au doar rolul de incalzi apa, se poate incalzi si o locuinta, datorita tehnologiei care a avansat atat de repede si de mult Ele iti poate produce atat apa calda, necesara pe timp de vara, dar si iarna… atat de utila, intr-o locuinta.
In opinia mea panourile solare trebuie sa aiba anumite calitati.
Asadar, din punctul meu de vedere:
1. Acum revin si la punctul 1: sa fie ieftina, de calitate si usor de intretinut. Este precum centrala termica pe gaz. Degeaba sistemul de panouri il cumperi ieftin, daca mai apoi intretinerea te costa foarte mult, devine o povara la bugetul familiei.

2. Sa fie foarte eficienta…Pai, da! Sa incalzeasca repede si atat cat e necesarul locuintei. De aceea o cumperi, altfel ce rost ar mai avea…

3. Trebuie sa fie estetice. Da, in opinia mea e important acest aspect. In general, am vazut ca se monteaza pe acoperis si , daca nu are o estetica placuta, strica aspectul casei…

As fi putut spune ca toate sunt ieftine, dar nu stiu daca veti fi de acord toti, depinde de producator…. Asa, ca, alegerea este a voastra!

Asadar, daca nu aveti panouri solare este bine sa va luati. Sustin acest lucru si ma gandesc deja la o asemenea achizitie si eu, pentru locuinta mea.
Din blogosfera romaneasca va urez: Salutari calde tuturor!

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s