Zilele Nichita Stănescu

 

Festivalul internaţional de poezie „Zilele Nichita Stanescu„, ediţia a XII-a, 22 martie – 15 aprilie 2018, eveniment prins în calendarul activităților dedicate sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, se va desfășura și în orașul de pe malul Borcei, la inițiativa Primăriei Municipiului Călărași în parteneriat cu Asociația Culturală APOLLON – România și Muzeul Municipal Călărași.

Festivalul este structurat în două etape, prima dintre acestea desfășurându-se în data de 22 martie 2018, începând cu ora 15.oo, la sediul Muzeului Municipal Călărași, etapă ce presupune lansarea concursului, vernisaj expoziție de artă plastică și spectacol de muzică și poezie „Nichita Stănescu aduce Basarabia și Bucovina acasă”. Spectacolul va fi prezentat de președintele Asociației APOLLON scriitorul George Călin – ambasador cultural Convenția ONU Geneva.

Cele 4 secțiuni ale festivalului constau în: creaţie literară poezie pentru elevi, grafică pentru elevi „Vis cu Nichita”, viaţa şi opera poetului Nichita Stănescu, recitare din creaţia poetului Nichita Stănescu. Toate se vor desfășura conform unui regulament al concursului, lucrările participante vor fi comunicate în perioada 22-31 martie 2018. Vor fi implicați elevi și cadre didactice din instituțiile de învățământ călărășene și jurizarea se va realiza de către oameni de cultură din țară și străinătate.

▫️REGULAMENT
Festivalul Internaţional de poezie „Zilele Nichita Stanescu„,
Ediţia a XII-a, 22 martie – 15 aprilie 2018

▫️Concurs Internaţional de creaţie literară poezie pentru elevi

La acest concurs pot participa numai elevi, indiferent unde sunt stabiliţi în lume. Toate textele se trimit în perioada 22 – 31 martie 2018, la adresa de e-mail a revistei Apollon ro.tv.kalin@gmail.com (câte 5 – 12 poezii în limba română, în document word, A4, Times New Roman 12, la 1 rând, obligatoriu cu diacritice), însoţite de o fotografie bust a autorului.
Dacă aceste cerinţe nu sunt respectate, textele în cauza nu vor intra în concurs. Textele participante la concurs nu trebuie să mai fi fost publicate anterior (pe suport de hârtie sau on-line).
Nu este permisă mediatizarea textelor pe parcursul desfăşurării concursului, chiar dacă nu va exista şi un vot al publicului.
Concurenţii vor trimite în e-mail numele şi adresa de domiciliu, pentru trimiterea premiilor, după concurs. Jurizarea se va face în perioada 31 martie – 5 aprilie 2018, urmând ca premierea să se facă la Muzeul Municipiului Călăraşi în data de 12 aprilie
Premii: diplome; publicarea în revista Apollon şi Apollon Junior; cărţi; promovare pe site-urile partenere.
Preşedintele juriului: poetul Vasile Căpăţână (R. Moldova); Vicepreşedinte: Victoria Milescu (România); Membrii juriului: acad. Vasile Tărâţeanu (Ucraina); Cătălina Stroe (Canada); Victor Voinicescu Sotski (Franţa); Geo Călugăru (România).

▫️Concurs Internaţional de grafică pentru elevi „Vis cu Nichita”

La acest concurs pot participa numai elevi români, indiferent unde sunt stabiliţi în lume. Toate lucrările de grafică se trimit prin poştă sau personal în perioada 22 martie – 10 aprilie 2018, la Muzeul Municipal Călărași. Se poate intra în concurs cu 3-4 lucrări de grafică, realizate în format A4, însoţite, în plic, de o fotografie bust a autorului, numele şi adresa de domiciliu, pentru trimiterea premiilor, după concurs.
Jurizarea se va face pe data de 12 aprilie 2018, urmând ca premierea să se facă la Muzeul Municipiului Călăraşi în aceeași zi 12 aprilie 2018.
Premii: diplome; publicarea în revista Apollon şi Apollon Junior; cărţi; promovare pe site-urile partenere.
Preşedintele juriului: Paul Mecet (România); Vicepreşedinte: Ion Hultoană (România); Membrii juriului: Ecaterina Mihai (România) Nicolae Petrache (România); Marian Răducu (România), Vasile Szolga (România) Florin Rădulecu (propunere Calarasi, România).

▫️Concurs pentru elevi „Viaţa şi opera poetului Nichita Stănescu”

Pot intra în concurs elevi de la unităţile de învăţământ. Concursul va avea loc în data de 12 aprilie ora 12.00 la Muzeul Municipiului Călăraşi. Jurizarea se va face pe loc, urmând premierea.
Premii: diplome; publicarea în revista Apollon şi Apollon Junior; cărţi; promovare pe site-urile partenere.
Preşedintele juriului: George Călin (România); Vicepreşedinte: Ion Văduva (România); Membrii juriului: Eliza Roha (România); prof. Oana Raluca Rusan (România).

▫️Concurs de recitare din creaţia poetului Nichita Stănescu

Pot intra în concurs elevi de la unităţile de învăţământ din municipiul Călăraşi. Concursul va avea loc în data de 12 aprilie ora 14 la Muzeul Municipiului Călăraşi. Jurizarea se va face pe loc.
Premii: diplome; publicarea în revista Apollon şi Apollon Junior; cărţi; promovare pe site-urile partenere.
Preşedintele juriului: George Călin (România); Vicepreşedinte: Ion Văduva (România); Membrii juriului: Geo Călugăru, Alexandru Bulandra şi Titi Damian (România).

BIROUL DE PRESĂ

Un gând despre “Zilele Nichita Stănescu

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s