Între ce să alegi?

Lumea în care trăim … una demnă de o junglă veritabilă în care nostalgiile sunt inutile. Nici măcar nu poţi regreta. Ca să regreţi îţi trebuie timp să te gândeşti la asta.

Te laşi dus de valul vremii. Emoţiile individuale n-au nicio semnificaţie pentru că nu interesează pe nimeni … Uneori aş vrea să am de ales între a fi lucid şi a plonja în marea visării. Care visare? Suntem agresaţi zilnic cu reclamele sistemului în care “trebuie” să consumi orice …redus la consumul de bani pentru “ei”. Totul se învârte în jurul banului. Nimic la sau despre „suflet” … Cică “reclama nu-ţi fură discernământul, oricând îţi rămâne posibilitatea să alegi.

 Între ce să alegi? Reclamele cu care suntem asasinaţi, zi de zi, inventează nevoi ! Dar nu nevoia de cărţi, de cultură …”un popor fără cultură e un popor uşor de manipulat” spunea gânditorul şi filozoful german Immanuel Kant … Şi uite aşa, preocupat să faci bani, să consumi bani, nu-ţi rămâne timp şi nici motiv să gândeşti … vedeţi că nostalgiile sunt inutile ?

Şi totuşi, mă încăpăţânez să rămân un om visător … La mulți ani, prieteni!

 

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s