Ce nu spun cei care acuză utilizarea de către SRI a mandatelor „pe terorism”

Ce nu spun cei care acuză utilizarea de către SRI a mandatelor „pe terorism” în alte scopuri, cum ar fi cele legate de infracțiuni de corupție, este că între 2004 și 2014, legea 535, denumită generic „legea antitero” a cuprins, la decizia Parlamentului, TOATE infracțiunile care afectează securitatea națională, nu doar cele de terorism. Mă explic:

Deciziile instanței europene precum si a celei constituționale, au impus in anul 2004 modificarea procedurii de obținere a mandatului de securitate nationala până atunci reglementată de Legea nr.51/1991, in sensul eliberării acestuia de catre un judecator. Intrucat la acel moment, era în procedura parlamentară proiectul de lege privind prevenirea și combaterea terorismului, decizia forului legislativ a fost de includere a modificărilor legislative privind procedura de solicitare si eliberare a mandatului de securitate nationala pentru toate categoriile de amenințări la adresa siguranței nationale, in corpul respectivului act normativ(535/2004). Ca atare, in perioada 2004-2014 (moment la care Legea 51/1991 a fost modificată si reintrodusa procedura de obținere a acestui act) temeiul de eliberare al mandatului de securitate nationala, indiferent de domeniul in care a fost luat, l-a constituit Legea privind prevenirea si combaterea terorismului.

Astfel, pornind de la faptul că in toate mandatele eliberate in această perioadă se regăseste precizat ca temei al obținerii Legea nr 535/2004 se încearcă să se acrediteze ideea ca acestea ar fi fost obtinute prin invocarea unor amenințări din domeniul terorismului.

sursa: Ovidiu Marincea

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s