Curs de parenting

Mergi la un curs de parenting. Afli că ai greșit deja cu multe. Începi să crezi că ai irosit niște ani și niște oportunități. Te apucă toate vinovățiile din lume. Te gândești că nu ești un părinte bun. Că trebuie să mergi la și mai multe cursuri. Te duci acasă și îți pândești fiecare cuvânt. Nu mai ai încredere în propriile reacții. Pui la îndoială ce decizi, ce simți, ce credeai.

Ești pe drum greșit iarăși. Cu cursuri cu tot. 🙂

Când simți vinovății, trebuie să știi că ele nu vin deloc din locul acela autentic în care ești tu însăți. Vinovățiile vin tot din ego, din același loc de unde vin mândriile, furiile, fricile, îndoielile, nevoia de validare. Vinovățiile vin tot din copilul rănit care ai crescut, de la un moment dat încolo, în credința că greșeala te face mai puțin, mai mic, demn numai de judecată, corectură și optimizare din partea superiorilor.

Nu miza pe vocea care te face să te simți vinovat! Nu este a ta. Toți greșim față de copii. Așa vin ei pe lume ca să ne reactualizeze toate rănile de pe lista vindecării. Și ei ne cresc pe noi.

Ai greșit. So what?! Restabilizează de azi, de acum cine ești. Du-te în locul în care ești tu, nu vocile din capul tău! Copilul tău va simți instant schimbarea – liniștea și siguranța ta, acceptarea, puterea și vulnerabilitatea ta. Din locul acela curg și cuvintele care trebuie, și acțiunile care construiesc. Pur și simplu se dă download în capul tău 🙂 Știi exact ce trebuie să faci.

Fără niciun alt curs de parenting! 🙂

11 gânduri despre “Curs de parenting

 1. Ludmila

  Uneori, supradoza de cursuri de parenting vine ca sa repare fix copilul ranit de proprii sai parinti, in absenta unei alte forme de vindecare, de reparare. Pentru ca e ca si cum ai fi ingrijit si tu acum, prin vocea celor care tin acele cursuri de parenting, acesti „parinti buni” pe care poate i-ai cautat toata viata.

  Apreciază

 2. rezonez perfect cu ce spui. A venit si la mine vinovatia si a trecut. Acum ma accept si imi accept greselile trecute si prezente. Si stiu ca vor mai fi caci cat timp traim gresim. Cel mai grav e cand gresim fata de noi insine. Dar si asta e ceva normal si am invatat sa nu mai vin cu vinovatie peste ce este deja. Alaturi de copii si sot invat sa traiesc constient, sa vindec si sa cresc, deci sa crestem toti impreuna frumos cu bune si rele. Fiecare curs, articol, carte imi da incredere ca am facut ce stiam eu mai bine in momentul ala, la fel cum au facut si parintii mei. Ma intalnesc atat cu eul meu interior cat si cu vocile din capul meu si e ok, le fac fata

  Apreciază

 3. mesajul tau e bine intentionat si adevarat, doar ca formularea lui duce cu gandul la ceea ce regasesti in multe dintre comentariile la postare. Eu la cursuri de parenting am aflat de unde vine vinovatia si multe altele de care ma impiedicam. Tot de la astfel de evenimente am invatat cum sa fac pace cu mine, ce sa fac cu frica, indoielile, nevoia de validare etc. Multe lucruri bune le-am invatat de la cursurile tale de parenting. Si multi parinti din jurul meu au gasit sau sunt pe drumul cel bun inspre „locul in care sunt ei” tot datorita faptului ca au luat parte la cursuri sau au citit carti de parenting, unele recomandate chiar de tine.
  Ce vreau sa zic este, hai sa nu inducem in eroare!

  Apreciază

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s