Care a fost ideea de pornire a (Noului Legamant)?

Legat de articolul de ieri, acu, hai sa punem o intrebare simpla: Care a fost ideea de pornire a (Noului Legamant)?
Fara prea multa ”politica”, voi reda pe scurt ideile de baza…Initiatorii noului testament au plecat de la ideea, ca poporul evreu ar fi gresit foarte mult in fata Divinitatii, si astfel Dumnezeu i-a parasit si alungat din tara promisa sau Tara Sfanta.

Asa a si fost, deoarece toata istoria noului testament este legata de distrugerea celui de al doilea Templu, de catre romani prin conducatorul Titus. Sa nu uitam un lucru foarte important: Tora sau Pentateuh (Genesa, Exodul, Leviticul, Numeri, Deuterono- m), pe care le-a primit Moise pe muntele Sinai, s-au petrecut cu 1300 de ani inaintea nasterii idolului crestin(Isus)…Asa ca, cu 1300 de ani inaite, scrie la Deuteronom 30;15..20-Alegerea: „Iata, iti pun azi inainte viata si binele, moartea si raul. Caci iti poruncesc azi sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau, sa umbli pe caile Lui, si sa pazesti poruncile Lui, legile Lui si randuielile Lui, ca sa traiesti si sa te inmultesti, si ca Domnul Dumnezeul tau sa te binecuvanteze in tara pe care o vei lua in stapanire. Dar daca inima ta se va abate, daca nu vei asculta, si te vei lasa amagit sa te inchini inaintea altor dumnezei si sa le slujesti, va spun astazi ca veti peri, si nu veti avea zile multe in tara pe care o veti lua in stapanire, dupa ce veti trece Iordanul. Iau azi cerul si pamantul martori impotriva voastra ca ti-am pus inainte viata si moartea, binecuvantarea si blestemul. Alege viata, ca sa traiesti, tu si samanta ta, iubind pe Domnul Dumnezeul tau, ascultind de glasul Lui, si lipindu-te de EL:..caci de aceasta atarna viata ta si lungimea zilelor tale, si numai asa vei putea locui in tara pe care a jurat Domnul ca o va da parintilor tai, lui Avraam, Isaac si Iaacov.” Tot la Deuteronom 30;1…14, Fagaduinte, vei gasi tot ceea ce sa petrecut in 1948, adica, crearea noului stat Israel.
La Deuteronom 34, care este Moartea lui Moise, la versetul 10,11 si 12,ne spune asa:
„In Israel nu s-a mai ridicat prooroc ca Moise,pe care Domnul sa-l fi cunoscut fata in fata.Niciunul nu poate fi pus alaturi de el,in ce priveste toate semnele si minunile pe cari l-a trimes Dumnezeu sa le faca in tara Egiptului impotriva lui Faraon,impotriva supusilor lui si impotriva intregei tari,si in ce priveste toate semnele pe cari le-a facut Moise cu mana tare inaintea intregului Israel.”

Asa ca, poate, daca se spunea despre (Iisus) ca ar fi fost dintr-un alt popor, ideea ar fi fost mult mai credibila azi, dar atunci in acele timpuri nu putea fi, deoarece, toata povestea se petrecea in Israel. Daca vei citi cu o foarte mare atentie la Deuteronom 27,28,29, te vei lovi de foarte multe dovezi care nu pot fi contestate sub nici o forma. Tot la fel la Deuteronom 13-Pedepsirea proorocilor mincinosi. Pentru a pricepe adevarul, trebuie sa fi realist, altfel nu vei intelege chiar nimic, poate vei intelege tocmai invers, daca nu vei fi sincer/a in totalitate.

CONCLUZIE. Teoria care nu poate fi pusa in practica, se numeste Presupunere! Iar un om care isi traieste viata, pe baza unor presupuneri, nu va ajunge prea departe, realitatea este dovada cea mai concreta. Daca spui una apoi faci alta, asta se numeste…vorba goala!

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s