Viata-Trecuta! Viata-Prezenta! Viata-Viitoare?

Viata-Trecuta! Viata-Prezenta! Viata-Viitoare?

Daca esti un om cu ”capul pe umeri”, cum poti trece cu vederea peste tot ceea ce inseamna: Viata-Trecuta! Viata-Prezenta! Viata-Viitoare?!
Toata viata traita pana in clipa de fata, ar trebui sa-ti fie cel mai bun si increzator dascal, parinte, prieten! Enciclopedia Britanica, este o dovada fara sens, in comparatie cu trecutul fiecarui individ, deoarece in respectiva enciclopedie nu te poti descoperi, ci il descoperi doar pe stramosul celor far de minte, primul Maimutoi insotit de Prima lui Doamna!

Acu, ramane la libera alegere, ceea ce doresti sa fii: Babuin, Cimpanzeu, Urangutan, Gorila, s.a.m.d.. Spre bucuria mea, dupa toate cercetarile, nu am descoperit in genealogia familiei un astfel de specimen! Asa ca, fiecare alege ce doreste, in pom, in cosmos, eu aleg modalitatea cea mai simpla, pe pamant si cu capul intre umeri.

Un om sanatos la minte, care doreste sa devina medic stomatolog, sunt ferm convins ca nu va urma cursurile unei facultati cu profil agricol! Acest lucru il stie orice om, chiar si analfabetul, daca e sanatos la creier…. Atunci, cum se explica faptul, ca marea majoritate a oamenilor traiesc dupa niste principii-ideologice necercetate? Mult mai mult de atat, isi ghideaza vietiile dupa niste povesti de adormit copii, pe care le-a transformat in filozofii si reguli de buna purtare,cu gandul de a evolua in mai bine! Mai sa fie?
Atata timp cat tu te consideri un om rational, cum poti crede astfel de banalitati? Mult mai mult de atat prezentul iti raspunde, la toate intrebarile! Nu-l poti invinovati pe Putin, Ponta, Johannis sau Obama, ori pe evreul din Ierusalim, ca tu nu esti fericit/a sau ca ai divortat din cauza lor sau nu mai stiu eu ce probleme are fiecare. Hai sa gandim rational, ca doar nu suntem plante!

Orice om, sanatos mintal, isi poate da seama, chiar si singur, ca tot acest univers nu se putea creea dintr-o explozie, apoi sa se dezvolte in asa masura incat sa se transforme, pot zice- intr-o infinitate de ”lucruri” total diferite unele de altele, iar printre aceste ”lucruri’ ‘sa se dezvolte si aceasta specie numita OM, singurul dintre toate vietatiile care poate diferentia binele de rau, sa nu mai amintesc si de alte calitati!! Trebuie sa fi prea nebun sa poti crede ca ai aparut dintr-o ”astfel” de explozie. Cati astfel de nebuni predau aceasta teorie prin cele mai renumite facultati ale lumii?! Unii dintre acestia,o spun chiar pe bune,altii o fac doar din interes, ca altfel nu ar mai avea din ce sa isi castige existenta!

Religia

Tot la fel sta treaba si cu Religia! Daca nu ai citit toate partile, nu ai cum sa stii ce spune unul si altul. Cred ca asta e destul de usor de priceput. Iar din moment ce nu stii ce spune unul si altul, nu ai cum sa tragi o concluzie dreapta, mai bine zis, nu poti avea un rezultat satisfacator. Nu voi intra in amanunte, ci voi incerca sa aduc un raspuns cat mai simplu-posibil. Cele mai mari religii de pe pamant, sunt crestinii si islamul, iar cum bine stim, amandoua au aceasi radacina: Tanahul sau Vechiul Testament! Acum, ma voi opri doar asupra crestinismului, deoarece si eu m-am nascut in aceasta ideologie, chiar si voi, cei/cele care veti citi aceste randuri.

Hai sa vedem cum stau lucrurile! In primul rand Vechiul Testament il putem numi Vechiul Legamant, astfel se subintelege ca si Noul, vrea sa fie (Noul Legamint)! OK- Hai sa presupunem ca asa ar fi decurs lucrurile! Dar cum bine stim, un om intreg la minte, nu poate incheia o afacere de miliarde de lei, euro, dolari, pe baza unor presupuneri, tot la fel sta treaba si aci, si inca este cu mult mai serioasa, deoarece, daca am gresit si nu interpretez lucrurile asa cum trebuie, imi pot pierde foarte usor, lumea viitoare (vesnicia-Raiul), cazand in partea cealalta, care va fi tot o vesnicie, dar numita Iad sau mai rau de atat Purgatoriul, pe care, Tanaimii il descriu cam in felul urmator: „O clipa din Purgatoriu este asemenea cu 70 de ani in Iad!” Hmm..va dati seama ce diferenta?? Doar acest gand ma face sa ma cutremur.

PS. continuarea in postarea urmatoare

Un gând despre “Viata-Trecuta! Viata-Prezenta! Viata-Viitoare?

  1. Pingback: Care a fost ideea de pornire a (Noului Legamant)? | bazarnews.info!

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s