De Paste, Grindeanu da lovitura

Grindeanu, se pare, dupa anumite surse, ca a dat lovitura: România, va produce pentru fortele aliate din NATO, un tanc sub licenta germana !
Acesta este, in fapt tancul German Wiesel: Mini-Tank ! Este un tanc mic, dar foarte rapid si  extrem de puternic.

România, si-a anuntat intentia inlocuirii vechilor TAB-uri cu transportoare blindate moderne, de ultima generatie. Pentru acest viitor contract, care ar valora aproximativ 800 de milioane de euro, se lupta cinci mari producatori din tarile NATO. Fiecare dintre aceste tari sunt dispuse sa investeasca sume importante in fabrica de armament de la Moreni, pentru a produce masinariile de razboi chiar in tara noastra. Uzina mecanica din Bucureşti, care a produs de-a lungul vremii mii de tancuri, se afla acum intr-o stare critica si este putin probabil ca va putea prelua comenzii. Potrivit presei romanesti, fostul colos industrial  cauta salvarea printr-un parteneriat cu americanii de la Chrysler. Jeep-urile 4×4 ar putea fi produse la Bucuresti dacă vor fi suficiente comenzi din partea armatei. Americanii au adus în curtea fabricii 2 modele, în speranta ca le vor starni interesul mai marilor decidenti romani care au la dispozitie bugetele de sute milioane de euro, ale armatei romane.

Ministerul roman al Apararii a cerut recent oferte pentru aproximativ 270 de tancuri de la producatorii de armament. Uzina mecanica din Bucuresti spera sa aiba sansa ei. Reprezentantii firmei poarta discutii cu Kraus Maffai, producatorul temutului tanc „Leopard 2” din dotarea armatei germane.

3 gânduri despre “De Paste, Grindeanu da lovitura

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s