Vizita mea in Iasi

In articolul de azi am sa va povestesc despre vizita mea, de asta iarna, din cel mai frumos oras al Romaniei, Iasiul! E parerea mea, fireste!

palatul-culturii-iasi-1Iasiul este un oras de care te indragostesti la prima vedere. Este suficient de mare ca sa nu te plictisesti. Iasiul este un oras administrat foarte bine, curat, cu oameni educati. In aerul Iasiului pluteste ceva ce nu-i cu siguranta romanesc, ceva specific orasului, ceva ce il diferentiaza de celelalte orase ale Romaniei. As putea sa adug pe aceasta lista mea de orase preferate ca: Sighisoara si Brasovul, dar despre ele voi vorbi intr-un alt articol.

In Iasi m-am simit ca acasa, ca intre prieteni vechi desi erau noi, m-am simtit ca intr-o alta tara, desi eram in Romania. Dar, trebuie sa va spun ca pentru a ma deplasa rapid prin Iasi si imprejurimile acestui oras am apelat la Nova Rent A Car, firma de inchirieri auto Iasi. Daca aveti drum prin Iasi, apelati la ei, sunt de incredere si au tarife convenabile. Iar, pentru a avea o amintire placuta din Iasi este obligatoriu doua lucruri sa faceti:

1. Sa vizitati Palatul Culturii, cel din imaginea atasata. O minunatie creata de arhitectului I.D. Berindei cu ajutorului lui Grigore Cerchez si A. D. Xenopol. O constructie inaugurata de Regele Ferdinand al Romaniei, in anul 1926.
Palatul Culturii, adaposteste mai multe muzee: cel de etnografie al Moldovei, de istorie a Moldovei, Muzeul de Arta si Muzeul Stiintei.

2. Daca tot ati ajuns in Iasi, este musai sa incercati bucataria moldoveneasca. Sunt foarte multe restaurante care au in meniu asa ceva si seara de seara sunt organizate evenimente diverse. personal va recomand Restaurant Traian, situat in Piata Unirii nr. 1 si pe langa traditionala bucatarie moldoveneasca se pot servi si meniuri din bucataria internationala.

In Iasi, nu ai cum sa te plictisesti, daca poposesti in drumurile pe care le facem adesea prin tara. Aici, exista o viata de noapte. Sunt cluburi deschise si in cursul saptamanii. De asemenea, parcurile sunt foarte curate si bine luminate. In Iasi gasiti si baruri in stilul underground, cu muzica de calitate si mai putin comerciala.

Cam astea sunt pe scurt amintirile mele legate de vizita in Iasi, oras in care voi reveni cu placere!
Asadar, daca ajungeti pe Aeroportul International Iasi, puteti apela pentru inchirieri auto Iasi aeroport, la numarul de telefon: 0765 23 77 72!
Cam astea sunt, pe scurt amintirile mele legate de vizita si recomandarile pe care le fac, despre Iasi, un oras in care voi reveni cu placere!

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s