Calatoria in Cuba

Traind in miezul capitalismului de aproape 20 de ani, din cind in cind, simt nevoia acuta de o recreatie. Curiozitatea pentru Cuba a inceput acum doi ani, cind am descoperit o fotografie de arhiva cu perechea mea favorita de existentialisti, Simone de Beauvoir si Jean-Paul Sartre, amindoi intr-o barca, in Havana, alaturi de unul dintre cei mai vestiti, egocentrici si carismatici dictatori, Fidel Castro. Nu mi-e clar de ce m-a atras asa mult imaginea lor. Probabil pentru ca m-a intrigat, sau, poate, pentru ca imi place sa ma transpun in alte rastimpuri. Cert este ca am inceput sa fiu dominat de un soi de obsesie: trebuie sa ajung in Havana! Trebuie sa ajung in Havana!
Mi-am petrecut copilaria in comunism pana la 18 ani. Din fericire, eram prea nevîrstnic pentru a intelege viata incatusata intr-un astfel de regim. Nu am trait drama maturului comunist, dar imi amintesc destul de bine anumite secvente din acele vremuri tacute. Calatoria in Cuba va fi meditativa, o decuplare de la viata moderna si ma va plasa intr-un trecut la care, uneori, imi place sa ma intorc, legatura mea cu timpul fiind, dintotdeauna, una speciala si melancolica.
Asadar, ca u tanar cutezator, expansiv, ard de neliniste sa ajung in tinutul cubanez…

PS: Dupa 52 de ani de interdictie, in noiembrie 2016, o companie aeriana americana a efectuat primul zbor direct pe ruta New York-Havana. A fost numit un zbor istoric.

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s