Aerul conditionat, o investitie pe termen lung

aer-conditionat-daikin-ftx50gv-rx50gv-18000-btuDespre aer conditionat n-am scris, asta-i primul meu articol, chiar daca este in continuare iarna,  conform proverbului „sa-ti faci iarna car si vara sanie”, o sa zic cateva chestii!

1. Am sa plec de la premisa ca un aparat de aer conditionat marca Daikin, este o investitie pe termen mediu si lung. De aceea cred ca pretul nu ar trebui sa fie un criteriu in luarea unei decizii.
2. Daca tot am inceput prin excludere sa continui. Din punct de vedere al designului, nu vad vreo mare problema…nu cred ca culoare conteaza. La fel gandesc si in cazul altor produse gen: telefon, PC., laptop…
3. Trebuie tinut cont de puterea lui. Adica nu trebuie sa cumparam un aparat de aer conditionat foarte mare daca noi avem o camera mica. Am vazut la cineva un aparat foarte mare, mult prea mare si cred ca destul de costisitor pentru camerele pe care le avea apartamentul in care locuia. Este valabil si situatia inversa, un aparat prea mic pentru camere mari.
4. In opinia mea un aparat de aer conditionat nu este rentabil pentru a incalzi, iarna. Oricare alta sursa de incalzire e mult mai rentabila…E bine de retinut acest aspect!
5. Trebuie s-aveti in vedere si producatorul, asa cum am spus la inceput e o investitie pe termen mediu si lung si de aceea zic sa va aruncati un ochi pe site-ul superklima.ro, ca sa vezi marci si ceva legat de pretul unui aparat de aer conditionat ! Sa aveti o idee legata de produsele existente pe aceasta piata!
Din ceea ce mai stiu eu, in fiecare domeniu exista marci mai speciale. Daca la autoturisme, in opinia mea, cele mai bune marci sunt: Mercedes si Renalut, la aer conditionat, tot in opinia mea Daikin, este de departe un producator cool! 🙂
Atentie si cu montajul, trebuie facut de catre specialisti…e bine ca magazinul de unde il cumparati sa va recomande pe cineva autorizat sau o firma buna, pentru ca montajul s-ar putea sa va coste si s-ar putea sa asteptati cam multicel.
Din ceea ce stiu un singur aparat nu poate duce mai multe camere, deci daca investiti, nu va zgarciti pentru ca nu veti obtine temperaturile dorite. Intr-o camera va fi prea frig, iar in cealalta prea cald!
Asadar, mare atentie ce cumparati si mai ales cu cine montati.
Din blogosfera romaneasca va doresc bafta la cumparaturi!

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s