Tu cum alegi să trăiești? Cu „capul în nisip”?

Maturitatea și echilibrul psiho-emoțional al unui om pot fi observate și prin cantitatea de adevăr pe care poate să o accepte fără să se destructureze.

Când maturitatea unui adult nu este în acord cu vârsta sa biologică va avea tendința să fugă de realitate sau să reactioneze cu agresivitate ori furie, să se închidă în el, să se ascundă și să evite orice îl obligă să se confrunte cu adevărul.

Autoamagirea și iluziile pe care aleg să și le spună oamenii care preferă „o minciună frumoasă” în locul adevărului tranșant nu fac altceva decât să le ofere un confort de moment iluzoriu care îi îndepărtează de rezolvarea problemelor cu care se confrunta.

Când maturitatea lipsește, omul este fragil, sensibil, dependent de orice îi poate susține iluziile, fuge de adevărurile care nu îl fac să se simtă bine, este dispus la compromisuri și își trăiește viața într-o manieră superficială.

Un om matur este conștient de sine, trăiește bine ancorat în realitate, este rațional și asumat, caută adevărul pentru că știe că doar așa se poate adapta în mod funcțional și eficient la viață.

Tu cum alegi să trăiești? Cu „capul în nisip” sau privind realitatea în față, oricât de neplăcută ar fi ea pe moment?

sursa: Ursula Sandner

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s