Nu sunt deloc normal…

Azi, în drum spre birou, cum treceam o trecere de pietoni văd o mașină care se apropie de mine cu o viteza relativ mare. Soferul vroia să facă stânga și dacă tot nu venea nici o mașină, nu era să se lase intimidat de un pieton.
N-a încetinit deloc și n-a încercat deloc să mă evite, dar din fericire am reușit să sar din drumul lui și să evit să mă atingă. El, muțumit că a reușit să se strecoare, folosindu-și bine timpul economisit , n-a ratat ocazia să-și dea jos geamul și să mai stea preț de câteva secunde, ca să mă înjure și să-mi zică că nu sunt normal.
Probabil că acum un an m-aș fi enervat teribil și i-aș fi zis că el este cel idiot și cel care nu este normal și că nu e loc de astfel de comportamente într-o societate funcțională.
Însă după anul 2016 încep să fiu convins că șoferul are dreptate. Nu sunt deloc normal dacă mă aștept să trăiesc într-o lume bazată pe rațiune, pe common sense sau pe atitudini constructive. A fi normal înseamnă să te încardezi în curentele și comportamentele majoritare, așa că da, sunt un element deviant.
În mod normal aș zice că e greu să avem încă un an la fel de rău ca 2016, dar sunt șanse foarte mari să mă înșel foarte curând. Aleg însă să fiu în continuare deviant și rămân optimist.

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s