Beneficiile folosirii unui bec LED fata de unul obisnuit

aplica-led-cu-senzor-17w-alb-neutru-nou-1-270x203Un bec cu led, este mai bun decat un bec normal. Lumea le lauda si mi-am zis ca trebuie sa incerc si eu sa le folosesc. Primul pas pe care l-am facut, a fost sa imi achizitionez niste plafoniere cu led si aplice led. Cel din imaginea atasata este un exemplu. Ca pret, pentru o plafoniera, am dat 232,25 lei. Al doilea pas facut, a fost montarea lor. Bineinteles ca nu eu! Am chemat un electrician care mi-a inlocuit vechile aplice cu niste plafoniere led moderne.

Beneficiile folosirii unui bec LED fata de unul obisnuit

1. Consum scazut de energie

Este unul din principalele avantaje. Becul cu led, de pe site-ul Magic Led, are un consum mic. In raport cu un bec obisnuit diferenta de consum este de 10-15 ori. Asta, deorece un becul LED foloseste intre 6 si 8 W, pentru a fi echivalentul unui bec de 60 W.

2. Luminozitate mai buna

Fie ca vorbim de aplice led sau plafoniere led, acestea produc lumina mult mai puternica decat cele cu becuri normale. Lumina alba poate ajunge la 100 lm/W , fata de cele normale, care ajung la aproximativ 15 lm/W.

3. Durata de viata mare

Datorita tehnologiei avansate, durata de viata pentru becurile led este de 50 000 de ore. In comparatie, becurile normale au durata de viata de aproximativ 1000 de ore.
In plus, becurile cu Led, sunt mult mai rezistente la vibratii si socuri decat becurile normale.

4. Pretul

Becul clasic este mai ieftin, dar trebuie avut in vedere ce spuneam la punctul 3.

Un bec cu LED este de 20 de ori mai scump decat unul normal, insa in timp, odata ce tehnologia va avansa, pretul va putea scadea

 

Asadar, beneficiile folosirii unui bec LED, fata de unul obisnuit sunt clare si vizibile in factura de energie electrica. Cine nu isi doreste, in ziua de azi, o factura la energia electrica cat mai mica?

Spuneam la inceputul articolului, ca am cumparat plafoniere si aplice cu led, de pe site-ul Magic Led. Investitia initiala o voi recupera in urmatoarele luni datorita micsorari facturi la energie electrica. Acest fapt mi-a fost confirmat si de persoana care mi-a realizat montajul.

Din blogosfera va doresc o factura mica la curent:)

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s