Votul obligatoriu

Votul obligatoriu

Dintr-o generozitate impletita cu o stare de spirit magica, predictiile mele, referitoare la scorurile electorale ale partidelor, au sa depaseasca procentul de 100%. I-am sorcovit din belsug. Sa porneasca la drum cu moralul pe culmi de glorie. Am tinut in mod special sa incurajez cateva mici partide. Stiu ce inseamna eforturile unor oameni care nu au la dispozitie aparatura de partid…

O prezenta redusa la vot incurajeaza mamutii. Cred in continuare, ca prezenta la vot ar trebui sa fie obligatorie, dupa modelul altor tari europene. Pluralismul de idei si platforme trebuie incurajat in toate formele lui si cu toate riscurile. Din pacate, aceste alegeri ne propun mai degraba turme de oi decat platforme si idei. Iar aceasta problema este exclusiv imputabila unui „sistemov” de sorginte comunista sovietica, obsedat de control.

4 gânduri despre “Votul obligatoriu

  1. Faptul ca 60 la sută din populație nu votează face ca Raluca Pruna să exprime fără jenă că drepturile noastre sunt un lux și să fie în curând desființate. Atunci viziunea din Matrix nu va fi doar imaginație, ci realitate.

    Apreciază

  2. Votăm anti-Cioloş clar! Doar că lucrurile NU se schimbă doar prin vot. Degeaba votăm, dacă apoi nu ştim să tragem la răspundere, să vă cereţi drepturile şi îi lăsaţi pe cei pe care i-aţi votat să îşi facă de cap şi să ne manipuleze ieftin:(
    Votul în sine nu schimbă nimic, decât nişte nume cu altele. Oricum sper să scăpăm de arhanghelii trimişi de sistem să ne „salveze”, Cioloş de Bruxelles şi Plicuşor Ban!

    Apreciază

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s