Mitocanie de Ziua Nationala!

Bun. Vine 1 Decembrie, Ziua Unirii, Ziua Națională. Dacă m-ar întreba cineva, aș zice că ar fi minunat ca Ziua Națională să fie mai pe căldură, anșea… Să zicem pe 9 mai, de Ziua Independenței, ca să nu le mai clănțăne tablele pe tancuri participanților, și nici dinții privitorilor.

Apropo de privitori: mi se pare o mitocănie să nu inviți la parada de Ziua Națională taman pe primarul urbei unde are loc tărășenia, indiferent cine ar fi el sau ea, indiferent cât de simpatică sau de antipatică îți e persoana. Că nu e petrecere privată, să-i inviți numai pe ăia cu care ieși tu la suc de obicei. Cât despre criteriul „n-ai dosar, hai la paradă/ai dosar, marș la scara ta”, mie mi se pare culmea ipocriziei, venind de la cineva care a devenit președinte, acuzat fiind (cu probe) că a dobândit ilegal un imobil. Prin fals și uz de fals. Așa că, domnu’ Iohannis, nu vă supărați, dar nu prea e bine să aruncați cu pietre când una dintre casele dumneavoastră e făcută din sticlă.

PS. 1 Nu, nu-s „cu pesedeu’ ”. Nici cu Gorghiu, nici cu Nicușor, nici cu alții. M-am lămurit cu toate partidele. Așa că, momentan, sunt doar cu capu’.

PS 2 Nu vorbesc ficuseză, dar deduc că expresia „lacună cutumară” s-ar traduce în română prin „lipsa unei cutume”, nu? Mulțumesc anticipat pentru răspuns.

2 gânduri despre “Mitocanie de Ziua Nationala!

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s